Politie Friesland

Politieberichten 25/3 07.00 t/m 26/3 13.00 uur

Fryslân 26-03-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie via telefoonnumer 0900-8844.

Blesdijke: ongeval met dodelijke afloop
Op donderdag om 14.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Lijsterbeslaan. Een 66-jarige inwoner uit Blesdijke wilde met een trekker en een ketting boomstronken uit een boomwal verwijderen. De trekker kantelde echter achterover en de man raakte beklemd onder de trekker. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Sneek: verkeersovertredingen
Op donderdag om 16.40 uur heeft de politie een 22-jarige automobilist uit Sneek op de Worp Tjaardastraat staande gehouden. Hij droeg zijn gordel niet en reed tevens de spoorwegovergang op terwijl het overweglicht knipperde. De politie zal proces-verbaal opmaken.

Drachten: winkeldiefstal, aanhouding verdachte
Op donderdag om 17.50 uur heeft de politie op de Ureterpvallaat een 28-jarige inwoner uit Polen staande gehouden voor een controle. In de auto ontdekte de politie onder een deken op de achterbank een stapel met kleding waar de winkelkaartjes nog aanhingen. Daarop heeft de politie de man aangehouden voor winkeldiefstal, de auto is in beslag genomen.

Oudeschoot: aanrijding met letsel
Op donderdag om 18.00 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Marktweg. Een 36-jarige automobilist uit Oldetrijne reed richting het centrum. Een 12-jarige jongen op de fiets reed in tegenovergestelde richting. Voor de auto sloeg de jongen de rijbaan over vlak voor de auto langs. De auto moest daardoor hard remmen en week uit naar de linkerhelft van de rijbaan. Bij het uitwijken kwam de jongen tegen de motorkap en raakte de
rechterspiegel. Na deze klap kwam de jongen in een platsoen terecht. De jongen is voor onderzoek met de ambulance naar de Tjongerschans in Heerenveen gebracht.

Drachten: winkeldiefstal, aanhouding verdachte
Op donderdag om 19.40 uur kreeg de politie een melding dat drie verdachten met tassen met gestolen goederen zouden zijn gesignaleerd en richting het Raadhuisplein liepen. Ook zou onderweg een tas met gestolen kleding zijn gedumpt. De politie zocht de omgeving af en vond op de Zuiderbuurt een verdachte die aan een de doorgegeven signalementen voldeed. De politie heeft de 30-jarige vrouw uit Groningen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De verdachte had meerdere tassen bij haar die vol zaten met gestolen goederen waaronder kleding. De politie stelt verder onderzoek in.

Franeker: mishandeling, aanhouding verdachte
Op donderdag om 21.30 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling op het Noord. Een 40-jarige inwoner uit Achlum lag onder invloed van alcohol op straat. Ambulanceersoneel had de man van de straat gehaald waarop hij agressief reageerde, hij probeerde te schoppen. De politie arriveerde om de man thuis te brengen. Ook tegen de politie was de man agressief. Tijdens de rit naar zijn woning, werd de man steeds lastiger. Daarop is de man in de politiebus aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht.

Harkema: verkeersovertreding
De politie zag op donderdag om 22.30 uur in de bebouwde kom een automobilist met hoge snelheid rijden. Daarop werd de achtervolging ingezet. Op de Ikeloane reed de automobilist ongeveer 100 kilometer per uur. Op de Flearen kon de politie de automobilist staande houden. De verdachte, een 22-jarige automobilist uit Harkema, is aangehouden en de politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: woninginbraak
Op donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Uilenburgstate. Men heeft een raam geforceerd. Uit de woning zijn een digitale camera met geheugenkaarten en een horloge ontvreemd. De 52-jarige bewoner heeft bij de politie aangifte gedaan.

Franeker: rijden onder invloed
Op vrijdag om 01.30 uur zag de politie op de Burg J Dijkstraweg een 26-jarige automobilist uit Franeker met hoge snelheid rijden. Op de Frisia heeft de politie de man staande gehouden en gevraagd mee te werken aan een blaastest. De man blies 255 ug/l en kreeg daarmee een rijverbod van een uur opgelegd.

Leeuwarden: vernielingen, aanhouding verdachten
Op vrijdag om 04.30 uur kreeg de politie een melding van vernielingen op de Pier Panderstraat. Een getuige had gezien dat twee jongens een verkeersbord uit de grond aan het trekken waren. Ook zouden er trottoirtegels uit de straat getrokken zijn. De politie onderzocht de omgeving en heeft de jongens op de Westersingel aangehouden voor vernieling. Beide verdachten, een 21-jarige inwoner uit Groningen en een 22-jarige inwoner uit Tolbert, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Leeuwarden: vechtpartijtje
Op vrijdag om 03.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwestad. Een 18-jarige inwoner uit Zwaag lag gewond op de grond en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Twee groepen jongeren hadden in de uitgaansgelegenheid onenigheid met elkaar gekregen. Een 38-jarige portier uit Leeuwarden die hier iets aan wilde doen, werd door een van de groepjes bedreigd met een bierglas. Hierop heeft hij samen met andere portiers deze groep uit pand verwijderd. Hierbij zijn enkele klappen gevallen.

Harlingen: snelheidsovertreding
Op vrijdag om 05.30 uur zag de politie op de N31 een automobilist met hoge snelheid rijden. Bij de flitspalen werd afgeremd waarna de automobilist de snelheid weer opvoerde tot ruim 130 kilometer per uur. De politie heeft de 51-jarige automobilist uit Harlingen staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.