Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

26-03-2004
Boodschap aan inwoners van Csorna en Polkowice

Initiatief voor welkomstpagina door inwoners Heumen

Csorna en Polkowice worden "Europees"

Op 1 mei a.s. treden tien nieuwe landen toe tot de Europese Unie. Twee van de tien landen zijn Hongarije en Polen waar Heumen zustersteden heeft: Csorna in Hongarije en Polkowice in Polen.

De banden met beide gemeenten stammen uit de late jaren '80. In die tijd was de samenwerking met een land in Oost Europa gebaseerd op hulp van mens tot mens, vriendschap tussen Oost en West; wederzijds elkaar leren kennen en respecteren.
De contacten, die er in de afgelopen jaren geweest zijn, hebben met name tussen Heumen en Csorna vele vriendschappen opgeleverd.

De twee steden staan met de toetreding van hun land tot de Europese Unie op een belangrijke punt in hun geschiedenis. Daar wordt op verschillende plaatsen bij stil gestaan.
B&W van Heumen zullen van 30 april tot 2 mei in Csorna zijn om de overgang mee te vieren. Maar misschien zijn er wel inwoners van onze gemeente, die betrokken waren bij uitwisselingen met Csorna en Polkowice, en nu een groet willen overbrengen of een herinnering willen ophalen.
Dat heeft geleid tot het idee om eind april één pagina in Regiodiek te maken met foto's en wensen of groeten van inwoners van Heumen aan de twee steden. Het is de bedoeling dat die pagina tegelijk in het Nederlands, Hongaars en Pools verschijnt. Iedereen die zich bij Csorna of Polkowice betrokken voelt kan de inwoners daar welkom heten in 'ons Europa'.

Maar de tijd dringt. Hebt u ideeën of suggesties in de vorm van korte teksten, herinneringen, wensen, stuur die dan voor 13 april aan Mieke Bosmans in het gemeentehuis, Postbus 200, 6580 AZ Malden of mail ze aan mbosmans@heumen.nl. Ook foto's zijn welkom.