Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

26-03-2004
Maldense weekmarkt verhuist

Weekmarkt gaat naar zuidplein

Op 26 maart is het besluit verzonden om de weekmarkt in Malden te verplaatsen van het noordplein naar het zuidplein van het winkelcentrum, gelegen tussen de Rabobank en de Ericastraat. Voordat de verplaatsing een feit wordt zijn nog wat aanpassingen nodig, zoals een geschikte stroomvoorziening voor de kramen. Zodra het zover is wordt dat in De Verbinding vermeld.
Het besluit houdt tevens in dat een parkeerverbod van kracht is op het marktplein van de avond ervoor om 20.00 uur tot op de marktdag zelf om 14.00 uur. Op de marktdag zelf tussen 6.00 en 14.00 uur (of zoveel eerder als de markt is afgelopen en afgebroken) is het terrein aan zijn normale verkeers- en parkeerfunctie onttrokken. Omdat de markt in de regel op donderdag is, zal dat dus betekenen dat het parkeerverbod meestal geldt van woensdagavond 20.00 uur tot donderdagmiddag 14.00 uur en de onttrekking aan het verkeer op donderdag tussen 6.00 en 14.00 uur.

Het plan om dit besluit te nemen werd in januari al bekend gemaakt. Verschillende winkeliers verzetten zich er toen tegen, maar hun bedenkingen waren in de ogen van B&W ongegrond. De winkeliers vrezen een omzetdaling omdat het zuidplein de belangrijkste parkeerplaats is en van essentieel belang voor de afwikkeling van het verkeer.

Iedereen die een rechtsreeks belang heeft bij dit besluit kan daartegen binnen zes weken na de verzending ervan (zie de eerste zin) een bezwaarschrift indienen bij B&W.