Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

26-03-2004
B&W starten vrijstellingsprocedure voor De Zeester

B&W starten vrijstellingsprocedure voor "De Zeester" in Overasselt

B&W van Heumen starten alsnog een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor het gebruik van het pand Hoogstraat 15 in Overasselt als uitvaartcentrum "De Zeester".
De eigenares, mevrouw Zeegers, wil er activiteiten ontplooien die voor een deel niet passen binnen de geldende horecabestemming. Met vrijstelling zijn ze wel mogelijk. Op 19 augustus 2003 weigerde het college deze nog omdat onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. B&W verlangden een minimum van 12 plaatsen op haar eigen terrein.

Door alsnog een vrijstellingsprocedure te starten volgen B&W de opvatting van de commissie bezwaarschriften. Die adviseerde het bezwaar van mevrouw Zeegers tegen het besluit van 19 augustus 2003 gegrond te verklaren.
Volgens de commissie is er geen geschreven norm bekend op grond waarvan minimaal 12 plaatsen op eigen terrein kunnen worden verlangd. Het al of niet verlenen van vrijstelling kan daar dus ook niet afhankelijk van worden gesteld.
Volgens de commissie is evenmin aangetoond dat de verkeersdruk zal toenemen, laat staan onaanvaardbaar zal worden.

De commissie vindt daarom dat het besluit van 19 augustus 2003 op ondeugdelijke grond is genomen. B&W volgen, alles heroverwegend, dat advies van de commissie op.

De procedure om vrijstelling te verlenen voor de vestiging van uitvaartcentrum "De Zeester" staat in deze editie van De Verbinding (zie rechtse kolom). Iedereen krijgt vier weken gelegenheid zienswijzen in te dienen bij het college. Daarna bepalen B&W hun definitieve standpunt. Als dat verlening van de vrijstelling inhoudt kunnen degenen die het daarmee niet eens nog de bezwaar- en beroepsgang van de Algemene wet bestuursrecht volgen.


+ Tekst van de openbare bekendmaking