AutoRai

26-3-2004

Koel de zomer in met de Nissan Micra

Hoe hoog het kwik ook stijgt de komende maanden, één ding is zeker: wie nu een Nissan Micra aanschaft, komt de zomer koel door. De Micra Visia en Tekna zijn namelijk tijdelijk uitgerust met gratis airconditioning, wat de consument een voordeel van 800 euro oplevert. De Acenta-uitvoering van de Micra krijgt tijdelijk gratis climate control mee. Dat betekent een voordeel van maar liefst 1.100 euro.

Sinds zijn introductie vorig jaar is de Nissan Micra een groot succes in heel Europa. Zijn frisse, gedurfde uiterlijk en bijzonder complete uitrusting zijn daar debet aan. Met airconditioning of climate control wordt de Micra nog aantrekkelijker. De Nissan Micra Visia is er nu vanaf 12.485 euro voor de driedeursuitvoering. Voor de sportieve Tekna-uitvoering geldt een vanafprijs van 13.885 euro, eveneens voor een driedeursuitvoering. De prijzen voor de Acenta driedeursuitvoering beginnen vanaf 14.360 euro.

De Nissan Micra Visia, Tekna en Acenta is leverbaar met vijf verschillende motoren. Er zijn twee 1,2-liter benzinemotoren, die respectievelijk 65 en 80 pk leveren. De 1.4-benzinemotor is goed voor 88 pk. Twee varianten van de krachtige 1.5 diesel leveren respectievelijk 65 en 82 pk. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer stuurbekrachtiging, friendly lighting (automatisch uitschakelende bijlichtfunctie), een boordcomputer, elektrisch bedienbare ramen voor, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, ABS met EBD, zes airbags, actieve hoofdsteunen voor en ISOFIX-voorbereiding.

Wie wil profiteren van de gratis airconditioning of climate control op de Nissan Micra, moet er snel bij zijn. De modellen zijn slechts beperkt leverbaar, dus op = op. De actie loopt nog tot en met 30 april.