Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


26 maart 2004


Eerbeek - rijden tijdens ontzegging en belediging


Een 32-jarige man uit Eerbeek is donderdagochtend rond 07.15 uur met gepast geweld naar het politiebureau overgebracht toen hij zich tegen zijn aanhouding verzette. Agenten controleerden de automobilist op de Loenenseweg, waarbij deze direct aangaf tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid te rijden ( dus zonder rijbewijs). Bij verdere controle bleek dat de man nog een boete moest betalen of hiervoor enkele dagen moest uitzitten. Toen hij hiervoor werd aangehouden begon hij zich te verzetten. De man èn de auto zijn naar het politiebureau overgebracht en hier werd de boete later die dag alsnog betaald. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Zutphen- aanhouding na vernieling


Een 36-jarige Apeldoorner is donderdagochtend omstreeks 09.10 uur aan de Lange Hofstraat aangehouden nadat hij even tevoren de vlaggenstok aan de gevel van het pand van de Zutphense Stadswachten had vernield. Getuigen zagen de man de man omhoog springen, waarbij de hij vlaggenstok van de gevel rukte, die hierdoor brak. Na zijn aanhouding wenste hij niet te zeggen waarom hij de vernieling pleegde. Hij krijgt een proces-verbaal.


Zutphen - tanken zonder te betalen


Kreeg de politie gisteren twee meldingen, waarbij bestuurders van een VW Golf hadden getankt en zonder betaling waren vertrokken. Het eerste geval bleek al op woensdag-avond de 24e maart rond 20.00 uur te hebben plaatsgevonden. De bestuurder van een zwarte VW Golf had getankt zonder te betalen bij een benzinestation aan de Emmerikseweg.


Donderdagavond rond 22.00 uur tankte een bestuurder van een blauwe VW Golf zonder te betalen bij een benzinestation aan de Warnsveldseweg. Het hier opgenomen kenteken kwam niet overeen met de elders in Zutphen aangetroffen auto van de kentekenhouder en de politie heeft de zaak in onderzoek.


Lochem - controle bij schooloversteek


Gisterenochtend werd bij de oversteekplaats de Propschool aan de Barchemseweg gecontroleerd of bestuurders de overstekende ouders en kinderen voorrang verleenden bij de oversteek. Tegen 2 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.


Einde berichten



---- --