Partij van de Arbeid

Den Haag, 26 maart 2004

Vragen van het lid Kruijsen (PvdA) aan de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid

1. Kunt u de definitieve budgetoverschrijdingen van de SN en de SAN bekendmaken en naar de Kamer sturen?

2. Kunt u de criteria waarop LASER de subsidieaanvragen voor SN en SAN toetst naar de Kamer sturen?

3. Kunt u aangeven welk deel van de gehonoreerde subsidieaanvragen binnen en welk deel buiten de EHS valt?

4. Bent u van plan om, zoals u in het algemeen overleg van woensdag 17 maart j.l. stelde, de tekorten bij SN en SAN te dekken door het budget voor verwerving te verminderen?

5. Bent u met de PvdA van mening dat de 60% hectares binnen de EHS, die bedoeld zijn voor grondverwerving niet door agrarisch natuurbeheer ingevuld mogen worden, om de kwaliteit van de EHS te waarborgen? Zo nee, waarom niet?

6. Klopt het dat bij een tekort van 60 miljoen voor SAN die gedekt wordt uit verwerving, er bij een gemiddelde grondprijs van 35000 euro per hectare ongeveer 1700 hectares minder aangekocht kunnen worden? Zo nee, waarom niet?

7. Klopt het dat er door de budgetoverschrijdingen ook in 2006 en 2007 minder geld vrij komt voor grondverwerving, waardoor de voorfinanciering door provincies, waarover u de Kamer op 27 oktober bericht heeft (29200 XIV, nr. 44), onder druk komt te staan? Zo nee, waarom niet?

8. Kunt u de Kamer berichten over de voortgang van het bestuurlijk overleg met de provincies/IPO over deze voorfinancieringsconstructie?

9. Kunt u in tabelvorm overzicht geven van de geplande doelrealisatie en uitgaven voor grondverwerving, agrarisch natuurbeheer, particulier natuurbeheer en beheer in natuurgebieden t/m 2018?


---
Tweede Kamer der Staten-Generaal www.tweedekamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.