Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 26 maart 2004

* ZEVEN VERDACHTEN HANDEL IN VUURWAPENS EN VERDOVENDE MIDDELEN

VOORGELEID
ROTTERDAM - Vrijdag worden vijf mannen en twee vrouwen, in leeftijd variërend van 25 tot 56 jaar en afkomstig uit Rotterdam en Ridderkerk, voorgeleid aan de Rechter-Commissaris in Rotterdam, verdacht van handel in vuurwapens en verdovende middelen. Zes van hen werden dinsdag jl. aangehouden in een gezamenlijk onderzoek van rechercheurs van het district Oost en de Regionale Recherche Dienst van Rotterdam-Rijnmond. De zevende verdachte+ werd donderdagmorgen aangehouden.
Tijdens doorzoekingen op last van de rechter-commissaris werden in zeven panden in Rotterdam, Schiedam en Ridderkerk in totaal vier vuurwapens, kleine hoeveelheden harddrugs, een aantal auto's en motoren, diverse luxe artikelen (sieraden en audio-apparatuur), alsmede een bedrag van 70.000 euro in contanten in beslag genomen. Tevens werd in Ridderkerk een hennepkwekerijtje aangetroffen en ontmanteld.
Het onderzoek, dat begin van dit jaar startte in het district Oost, duurt voort.


* MAN MET VUURWAPEN EN PATRONEN AANGEHOUDEN

BERKEL EN RODENRIJS - Politiepersoneel hield in de nacht van donderdag op vrijdag aan het Anjerdreef een 25-jarige man uit Berkel en Rodenrijs aan. Hij was in het bezit van een aantal vuurwapenpatronen. Politiemensen hadden een melding gekregen dat op het station een man met een vuurwapen zou hebben geschoten. Hierop werd een onderzoek ingesteld en werd de verdachte op het Anjerdreef aangetroffen. Hij werd, op signalement, aangehouden. Tijdens de fouillering werd een hoeveelheid patronen aangetroffen. Tevens werd met behulp van politiehonden het vuurwapen, dat door de 25-jarige man was weggegooid, in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* VROUW BEROOFD DOOR MEISJE
ROTTERDAM - Donderdagmiddag werd een 75-jarige vrouw uit Rotterdam op de Zevenkampse Ring beroofd van haar tas. Het slachtoffer werd belaagd door een meisje. Het meisje probeerde de tas uit haar handen te trekken maar de vrouw hield echter vast en er ontstond een worsteling. Het slachtoffer kwam ten val en moest haar tas loslaten. Het meisje ging er hierop vandoor met de tas.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagmorgen en -middag op de Kleiweg een verkeerscontrole. Tussen acht en vier uur werden in totaal 24 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het voeren van mistlicht, parkeren in de groenstrook, het niet dragen van de autogordel en het negeren van een rood verkeerslicht.


* CONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield samen met de Douane, KLPD en IVW donderdagavond en vrijdagmorgen op de Seattleweg een controle zwaar vervoer. Tussen zeven uur en twee uur werden in totaal 30 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het voeren van mistlampen, losse lading, onvoldoende rusttijd en links rijden. Tevens werden drie voertuigen stilgezet in verband met overbelading.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het wijkteam Maashaven (district Feijenoord-Ridderster) hield donderdagmorgen en -middag aan de Maashaven (OZ) een verkeerscontrole. Tussen half negen en vier uur werden in totaal 36 bekeuringen aan automobilisten uitgeschreven voor onder meer het overtreden van de maximum snelheid, het niet handsfree-bellen, het niet dragen van de autogordel en geen voorrang verlenen bij een voetgangersoversteekplaats.


* WAARSCHUWINGSSCHOTEN BIJ AANHOUDING
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks kwart voor elf werden op de Eliotplaats een 17-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs en een 17-jarig meisje uit Rotterdam beroofd van een fiets, discman en mobiele telefoon. Het tweetal werd lastig gevallen door twee knapen, die een boksbeugel en een, vermoedelijk ijzeren staaf bij zich hadden. Na de beroving reden de twee knapen weg in de richting van de A20.
Op de Prins Alexanderlaan ter hoogte van het metrostation Schenkel werd omstreeks kwart voor twaalf een 17-jarige jongen uit Rotterdam door twee knapen met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon, discman en geld. Politiemensen signaleerden kort daarop op de Prins Constantijnweg twee knapen op fietsen, die voldeden aan het signalement dat door de slachtoffers van de berovingen was opgegeven. Bij het zien van de politieauto gingen de twee er vandoor. Na een achtervolging, waarbij twee waarschuwingsschoten werden gelost, kon één van de knapen worden aangehouden. De 17-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel werd overgebracht naar het bureau. Hij was in het bezit van twee mobiele telefoons en een discman. Ook een dames- en een herenfiets werden in beslag genomen.
De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.

Middaguitgave donderdag 25 maart 2004

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht en afdeling Verkeershandhaving) hield donderdagmorgen, mede naar aanleiding van klachten over te hoge rijsnelheden, op de Statenweg, Boompjes, Tjalklaan, Dorpsweg en Molenvliet snelheidscontroles.
Op de Statenweg overschreden tussen half zeven en negen uur 186 van de in totaal 1760 passerende automobilisten de maximum snelheid van '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 83 km/uur. Op de Boompjes werd tussen zeven en negen uur gecontroleerd. Van de in totaal 1735 passerende autobestuurders kunnen er binnenkort 30 een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.
Op de Tjalklaan hielden tussen half negen en half tien 103 van de in totaal 820 automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 82 km/uur in plaats van '50'. Tussen negen en tien uur lapten op de Dorpsweg 41 van de in totaal 361 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.
Op de Molenvliet reden tussen negen uur en kwart voor elf 108 van de in totaal 1297 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 93 km/uur.


* VRACHTWAGENCHAUFFEUR EN BIJRIJDER OVERVALLEN; GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM - Donderdagmorgen werd in de Boreelstraat een 21-jarige chauffeur en zijn 20-jarige bijrijder (beiden afkomstig uit Rotterdam) van een meubeltransportbedrijf uit Rotterdam in hun vrachtwagen overvallen.
Omstreeks kwart voor twaalf drongen twee mannen, met bivakmuts op, de cabine van de vrachtwagen binnen, waarbij zij beide slachtoffers een vloeistof in het gezicht spoten, en vervolgens een nog onbekend geldbedrag wegnamen. Met hun buit stapten de overvallers in een gereedstaande auto en reden daarin weg. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen dan wel naar personen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Noordhoek, via 0900-8844 (lokaal tarief).


* MAN MET DOORGELADEN EN OP SCHERP STAAND VUURWAPEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmiddag omstreeks half twee op de Schiekade een 22-jarige man uit Rotterdam aan. Hij was in het bezit van een doorgeladen en op scherp staand vuurwapen. Een tramreiziger zag de man even tevoren met het vuurwapen op het Hofplein in een tram stappen en alarmeerde vervolgens de politie. Hierop werd door politiemensen een onderzoek ingesteld en werd de Rotterdammer bij het uitstappen van de tram op de Schiekade, op signalement, aangehouden.
Tijdens de fouillering werd het vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De Rotterdam werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Ochtenduitgave donderdag 25 maart 2004