Bartiméus


Gunther

Nieuw boek Frans Gunther

Vrijdag 26 maart jl. verscheen het boek 'Diagnostiek en behandeling van mensen met een visuele en verstandelijke beperking' van Frans Gunther.

Een visuele en verstandelijke beperking is moeilijk te compenseren, omdat beide beperkingen elkaars compensaties belemmeren. Dit vormt een risico voor de ontwikkeling van een veilige hechting en alle daaropvolgende ontwikkelingsmijlpalen. Het is daarom van groot belang dat een kind met een visuele en verstandelijke beperking op tijd een opvoeding krijgt die met beide beperkingen rekening houdt. De basis voor de hulpverlening is diagnostiek die zich rekenschap geeft van alle mogelijkheden en beperkingen van de persoon.

Voor wie?
Dit boek is in eerste instantie geschreven voor professionele begeleiders van mensen met een visuele en verstandelijke beperking, maar is ook bruikbaar voor familieleden en andere betrokkenen.

De schrijver
'
Diagnostiek en behandeling van mensen met een visuele en verstandelijk beperking' is geschreven door Frans Gunther. Ter gelegenheid van zijn afscheid als orthopedagoog bij Bartiméus heeft Frans Gunther in dit boek verslag gedaan van zijn drieëndertig jarig ervaring en bespreekt hij de huidige wetenschappelijke inzichten. Hij baseert zich daarbij op zijn specifieke klinische ervaring als orthopedagoog in de zorg aan de bewoners van Bartiméus in Doorn.

Bestellen?
'
Diagnostiek en behandeling van mensen met een visuele en verstandelijke beperking' is verkrijgbaar bij Bartiméus. Het boek kost 15,- (exclusief verzendkosten).

Meer weten?
Wilt u meer weten over het ondersteunen van mensen met een visuele en verstandelijke beperking? Neemt u dan gerust contact op met Bartiméus, telefoonnummer (030) 698 23 69. Bartiméus heeft verschillende vestigingen in Nederland en er is er vast één bij u in de buurt.

Andere interessante informatie

Meervoudig gehandicapt