Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van vrijdag 26 maart 2004

Gemeentesecretaris Bert Cortenraad Ereburger van Meerssen

Op vrijdag 26 maart 2004 heeft drs Ger Kockelkorn gemeentesecretaris Bert Cortenraad tot Ereburger van de gemeente Meerssen benoemd. De benoeming vond plaats in aanwezigheid van familie, (oud-) collega's en gemeentebestuur tijdens de viering van het 40-jarig ambtsjubileum van de heer Cortenraad in de raadzaal van het bestuurscentrum.

40-jarig jubileum
Op 16 februari 2004 was het precies 40 jaar geleden dat de heer Cortenraad in overheidsdienst trad. Uniek is dat hij deze 40 jaar bij een en dezelfde werkgever heeft doorgebracht. Bij de herindeling (1982) werd hij benoemd tot gemeentesecretaris.

De gemeentesecretaris is tot Ereburger benoemd uit waardering en dankbaarheid voor de zeer uitzonderlijke wijze waarop hij zich gedurende al die tijd voor de gemeente Meerssen verdienstelijk heeft gemaakt. Als rechterhand van het college van burgemeester en wethouders en van de gemeenteraad heeft hij gedurende vele jaren een onontbeerlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een integere, transparante, consistente en consequente bestuurscultuur. Zijn weloverwogen inzet en haast grenzenloze beschikbaarheid in uren hebben daarbij steeds uitdrukking gegeven aan een groot plichtsbesef.

Het gemeentebestuur roemt met name ook de voortreffelijke inzet van het diensthoofd
voor het personeel tijdens de bijzonder moeilijke periode van een pas heringedeelde gemeente. Sindsdien heeft zijn wijze van leidinggeven geleid tot een sobere, maar doelmatig en doeltreffende organisatie, hetgeen recentelijk nog bevestigd is door de onafhankelijke commissie voor de bestuurskrachtmeting. Geconcludeerd mag worden dat de jubilaris een onmisbare spilfunctie vervult in het bestuur van de gemeente Meerssen.

Eerder werden als Ereburger benoemd Jan Mans (1988), Karel Majoor (1999), Wil Kusters (2001) en Pierre Giesen (2003).