FAIRWAY BUSINESS EVENTS

Expat/Emigratiebeurs 2004 en het La Vie en France Paviljoen

Expat/Emigratiebeurs 2004 en het La Vie en France Paviljoen - onmisbare informatiebronnen voor wie gaat wonen, werken, studeren of ondernemen in het buitenland.

Weg naar het buitenland, een huis over de grens, een bedrijf opstarten, studeren, werken, internationaal ondernemen, hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Waarheen voor vragen en advies? Voordat de grote stap wordt overwogen of wordt genomen komt de vraag, hoe nu verder? Er zijn nog al wat variabelen, iedere vertreksituatie is anders, iedere aankomstsituatie is dat ook en daarmee gepaard gaat een wirwar aan vragen en antwoorden over de taal, het cultuurverschil, gezondheid, financiën, geografie en juridische aspecten bijvoorbeeld.
Nederland stevent dit jaar af op een recordaantal emigranten. Volgens de cijfers hebben zich in 2003 meer dan 100.000 ingezetenen elders gevestigd. Deze groep bestaat uit personen die dit om allerlei redenen doet. Pensioen, belastingwetgeving, goedkopere huizen, economie en andere oorzaken dragen hiertoe bij. Maar ook andere redenen zoals: het avontuur, het weer, ruimte, de vernieuwing, minder strakke regels en lage kosten voor levensonderhoud zijn een belangrijke oorzaak. Onder de vertrekkende Nederlands bevinden zich pensionado's, expats, emigranten, starters, jong talent, werkzoekenden, studenten (ruim 33.000 vv.), ondernemers, twintigers, dertigers, veertigers en vijftigers. Elke minuut wordt een Nederlander 50-55 jaar. Agrariërs zoeken het verderop. Meer dan 50% van de volwassen Nederlanders denkt regelmatig aan emigreren. De internationale mobiliteit is een feit.

De 'Emigratie beurs' is een internationaal evenement voor emigratie in al haar vormen. De 7e editie vindt plaats op 26 en 27 maart 2004 onder de naam Expat 2004 in het Home Boxx Exhibition Center in Nieuwegein. Komend jaar wordt de beurs geherstructureerd in een aantal segmenten, men vindt er zes themapleinen m.b.t. emigreren, expatriëren, werken/banen/studeren in het buitenland, internationaal ondernemen en verblijven in Frankrijk. Het totaalaanbod van de deelnemers aan de beurs is afgestemd op alle aspecten en behoeften voor een kort of lang verblijf in het buitenland, ver weg en dichtbij. Ruim 120 bedrijven geven voorlichting over meer dan 60 verschillende soorten van dienstverlening zoals scholen, visa, gezondheid, bemiddelingsorganisaties, ambassades, taleninstituten, financieringen, verzekeringen, verhuizen, sociale zaken, diplomawaardering, cultuur enz, enz. Men vindt er workshops, presentaties, landeninformatie, vertegenwoordi-gingen uit alle belangrijke emigratielanden, de internationale banenbank en de beursspecial wonen, werken, studeren en ondernemen in Frankrijk.

Het succes van de EmigratieBeurs
Informatieverwerving voor landverhuizers is geen eenvoudige opgave, de emigratiebeurs biedt alle belangrijke informatie in a nutshell, dit levert de betrokkenen veel tijdwinst op in de voorbereidingsfase. Bovendien krijgt hij of zij direct antwoord op vragen.
Elk jaar opnieuw brengen duizenden landverhuizers een bezoek aan de beurs en bezoeken meer dan 100.000 mensen de hieraan gekoppelde websites www.emigratiebeurs.nl en www.frankrijktotaal.nl De Home Boxx hal staat in Nieuwegein/Utrecht, centraal in Nederland en is gemakkelijk per auto of openbaar vervoer te bereiken. Gereduceerde toegangskaarten zijn vooraf te bestellen via de beurswebsite www.emigratiebeurs.nl Parkeren is gratis.

Informatie:
Beursorganisatie: Fairway Business Events, Frans van Houten, Postbus 50, 2200AB Noordwijk, Tel. 071 3649012, e mail info@expatinfo.nl - www.emigratiebeurs.nl - www.frankrijktotaal.nl

22 mrt 04 15:47