Landelijke Studenten Vakbond


Studentendemonstratie gaat door

Utrecht, 22 maart 2004 -- Na lang beraad hebben Platform Puinhoop en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) besloten om de grote studentendemonstratie van 26 maart aanstaande doorgang te laten vinden, ondanks het overlijden van prinses Juliana. Hoewel de behandeling van het Hoger Onderwijs en Onderzoek Plan (HOOP) door de Tweede Kamer is uitgesteld naar 5 april, bleek het praktisch onmogelijk om de demonstratie uit te stellen.

Het Platform wenst de koninklijke familie veel sterkte met het verwerken van het verlies van prinses Juliana. Hoewel prinses Juliana zelf heeft aangegeven de rouw te willen beperken tot het hof, heeft de Staten-Generaal besloten om tot en met de dag van de begrafenis, 30 maart, geen externe activiteiten te ondernemen. Het platform heeft daarop overwogen om ook de demonstratie te verzetten naar een latere datum. Organisatorisch gezien was het echter onmogelijk om de demonstratie te verzetten. Verder bleek het zeer moeilijk om de studenten op zon korte termijn nog op de hoogte te stellen van een datumwijziging.

Kiko Luijten, woordvoerder van het Platform: De plannen in het HOOP zijn bepalend voor de toekomst van het publieke hoger onderwijs. Daarom is het ontzettend belangrijk dat studenten vrijdag naar De Dam komen. De demonstratie zal, zoals gepland, op 26 maart plaatsvinden en begint aan om 14:00 uur.

Meer informatie is beschikbaar op www.platformpuinhoop.nl.

Contact

©2000-2004 Landelijke Studenten Vakbond. Alle rechten voorbehouden.