ZEEHONDENCRECHE PIETERBUREN

Zeehondencreche Pieterburen ISO-gecertificeerd

Morgenmiddag, vrijdag 26 maart, ontvangt de Zeehondencreche als eerste opvangcentrum ter wereld het ISO-9001-2000 certificaat. Voor de ISO certificering zijn over een periode van 2 jaar alle procedures en protocollen van de zeehondenzorg uitgebreid onder de loep genomen.

Lenie 't Hart: 'Dit ISO-certificaat is voor ons heel belangrijk, omdat het een indicatie geeft over de professionaliteit van de hele organisatie en de zorgvuldigheid waarmee alle medewerkers omgaan met de door onafhankelijke, gespecialiseerde wetenschappers opgestelde protocollen. De ISO-certificering laat zien dat je als opvangcentrum voor dieren de hoogste eisen kunt stellen en we hopen hiermee een standaard voor andere opvangcentra over de hele wereld te zetten.'

Bij de ISO-9001-2000 certificering gaat het er om dat alle processen binnen een organisatie herkenbaar en transparant zijn en aan voordurende kwaliteitscontrole worden onderworpen. Lenie 't Hart ontvangt het certificaat uit handen van de heer T. van der Worp van Lloyds Register Quality Assurance. Daarmee is de Zeehondencrèche het eerste ISO-gecertificeerde opvangcentrum in Nederland en voor zover bekend zelfs het enige in de wereld.