Productschap Diervoeder

28/01/2004

Internationaal seminar Feeding Management

Bron/auteur: WUR

Internationaal seminar Feeding Management
De Animal Sciences Group, divisie Praktijkonderzoek organiseert op zaterdag 27 maart 2004 een internationaal seminar Feeding Management: Cow versus Herd Approach.

Het seminar is op de Waiboerhoeve in Lelystad. Het programma loopt van 9.00 tot ca. 16.00 uur en bevat vier presentaties. Ze gaan over voeding vanuit het perspectief van de gehele groep c.q. van het individuele dier. Er is ook een business meeting en een excursie naar het High-techbedrijf. Dit proefbedrijf van de Waiboerhoeve werkt met een prototype van het individuele voersysteem. Tijdens de dag is er voldoende tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

Het Praktijkonderzoek organiseert dit seminar speciaal voor het agrarisch bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek zoals fabrikanten, deskundigen veevoerindustrie, rundveevoorlichters, docenten, onderzoekers. De dag heeft een wetenschappelijk karakter. Engels is de voertaal.

De kosten zijn 245,- (incl. BTW) p.p. Hierbij is alles inbegrepen: proceedings, excursie, lunch, koffie en consumpties. Bij aanmelding vóór 1 februari 2004 krijgt u 50,- korting. Voor opgave of informatie over het seminar, zie de website. Bij vragen kunt u contact opnemen met Judith Huiting, tel. 0320 293 480 of E-mail: judith.huiting@wur.nl.

Het seminar is gerelateerd aan het project High-techbedrijf. Dit bedrijf legt de nadruk op het halen van een hoge melkopbrengst per koe per arbeidskracht, en heeft als doelstelling het verlagen van de kostprijs per liter melk. Het bedrijfsquotum is 800.000 kg melk en de maximale inbreng van arbeid is ongeveer 2500 uur per jaar. Het bedrijf gebruikt onder andere een prototype van een automatisch systeem voor individuele melkveevoeding. Het benadert de koe qua rantsoensamenstelling individueel. Dit biedt nieuwe perspectieven om de benutting van voedingsstoffen te verbeteren, evenals de diergezondheid. Door de individuele voeding en de opname van voedingsstoffen te registreren kan het bedrijf selecteren op voederconversie.