Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

27/03/04 Prinses Margriet bij opening International Spring Fair van het Women's Contact The Hague

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont zaterdag 27 maart in Den Haag de opening bij van de International Spring Fair, die wordt georganiseerd door het International Women's Contact The Hague (IWC). De opbrengst van de bazaar komt ten goede aan Mappa Mondo Haaglanden, een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis, en het Peter van Tilburg Fonds.

IWC The Hague werd in 1978 opgericht om buitenlandse vrouwen in en rond Den Haag via culturele en sociale activiteiten met elkaar in contact te brengen en te laten kennismaken met Nederlandse gewoonten en gebruiken. Het IWC heeft geen politieke, commerciële of religieuze doelstellingen en telt 500 leden uit meer dan 60 landen. Dit jaar viert het International Women's Contact The Hague haar zilveren jubileum met diverse activiteiten, waaronder de International Spring Fair als belangrijkste geldinzamelingsactie.

De opbrengst van de bazaar komt ten goede aan Mappa Mondo Haaglanden en het Peter van Tilburg Fonds. De Mappa Mondo-huizen zijn een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis en bieden een gezinsvervangend tehuis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, waar zij de medische en verpleegkundige zorg krijgen, die thuis niet meer kan worden gegeven. Het Peter van Tilburg Fonds steunt kleinschalige projecten om talenten van individuele jongeren in kansarme landen te ontwikkelen.

De International Spring Fair wordt gehouden in het Mondriaan College voor Horeca en Toerisme in Den Haag.