Artsen zonder Grenzen


In gesprek met Artsen zonder Grenzen
maandag 8 maart 2004

Op zaterdag 27 maart aanstaande organiseert Artsen zonder Grenzen speciaal een middag voor verenigingen, donateurs en andere belangstellenden woonachtig in de regio Heerhugowaard. De middag zal worden gehouden in Cultureel Centrum De Schakel in Heerhugowaard van 14.00 tot 16.00 uur.

Na ontvangst zal Coen Borren, oud-bestuurslid, in het kort iets vertellen over de organisatie. Daarna is het woord aan Corina Scheeres, veldmedewerkster, om te praten over haar bevindingen in het veld, gedurende de acht missies die ze inmiddels voor Artsen zonder Grenzen gedaan heeft: Wat beweegt iemand om voor langere tijd in barre omstandigheden in een ver land als vrijwilliger te werken? Wat kom je tegen in het veld? Wat is het belang van het werk dat Artsen zonder Grenzen doet? En, hoe is het om na zon ervaring weer terug te zijn in Nederland?

Na de pauze is er vervolgens ruimschoots de gelegenheid om persoonlijk met medewerkers van Artsen zonder Grenzen te praten over allerlei onderwerpen. U kunt dan in gesprek met vrijwilligers die bijvoorbeeld als arts of logistiek medewerker uitgezonden zijn geweest. Maar ook kunt u met medewerkers van het hoofdkantoor in Amsterdam praten over het werk van Artsen zonder Grenzen, hoe wij onze fondsen werven en wat er met donaties gedaan wordt. Kortom, een unieke gelegenheid om met de mensen van Artsen zonder Grenzen van gedachten te wisselen.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich nog tot 23 maart opgeven door te bellen met 020-520 8999 of een e-mail te sturen naar
parveen.kasiem@amsterdam.msf.org (s.v.p. naam, adres, telefoonnummer en aantal personen vermelden).

---