Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam 19 maart 2004

Amsterdam Anders/De Groenen roept op tot verzet
Amsterdamse partij organiseert cursus Stop een Uitzetting

79% van de Amsterdammers vindt dat de Gemeente Amsterdam niet mag meewerken aan de plannen van het kabinet om vluchtelingen in uitzetkampen en gevangenissen op te sluiten, en op straat te zetten. Dit blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau O+S in opdracht van Amsterdam Anders/De Groenen heeft uitgevoerd.

De plannen van het kabinet zijn schandalig! aldus duo-raadslid Jupijn Haffmans, Gezinnen en mensen met een slechte gezondheid worden eerst maanden vastgezet, waarna ze naar een land worden gestuurd waarvan de rechter heeft gezegd dat terugkeer onmogelijk is. Velen van hen zullen na maandenlange detentie op straat gegooid worden omdat ze niet teruggestuurd kunnen worden, terwijl ze nu nog gewoon in huizen wonen. Amsterdam kan hier niet aan mee werken. De gemeente zou het verzet juist moeten steunen.

Amsterdam Anders/de Groenen wil het geweldloze burgerlijk verzet tegen de door het kabinet geplande deportaties steunen en organiseert daarom samen met het ASKV/steunpunt vluchtelingen, de Activistenschool en pakhuis Afrika/de Zwijger een gratis cursus "Stop een uitzetting". In deze cursus wordt uitgelegd hoe een groep van 20 á 30 mensen op een geweldloze manier een uitzetting kan voorkomen. Na het volgen van de cursus kunnen mensen zich voor de deportatie-alarmlijst opgeven. Bij de eerstvolgende ontruiming zullen ze dan gebeld worden om in actie te komen.

De cursus vindt plaats op zaterdag 27 maart 2004, 13:00 uur, Pakhuis Afrika/de Zwijger, Oostelijke Handelskade 19.



Ingezonden persbericht