Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
24 maart 2004 p034


Studenten ROC actief in gemeentelijke speeltuinen

Ongeveer 60 studenten van het ROC Nijmegen gaan dit jaar in de speeltuinen De Leemkuil en Brakkefort aan de slag. Zij helpen onder meer bij het onderhoud van de speeltuinen en organiseren activiteiten voor de kinderen.Het is een éénjarige pilot van de gemeente Nijmegen en het ROC Nijmegen.
De studenten beginnen hun werkzaamheden op zaterdag 27 maart. Op die dag openen de twee speeltuinen de poorten om 10.00 uur. Het is de start van een nieuw seizoen.

De officiële opening van de speeltuinen is zondag 28 maart. Dan ondertekenen H. van Hooft, wethouder recreatie en spelen en mevrouw M. Krabbenborg, directeur sector economie van het ROC Nijmegen, ook de samenwerkingsovereenkomst.
De ondertekening vindt om 14.00 uur op 'speelse wijze' plaats in De Leemkuil.

Met de inzet van studenten wil de gemeente Nijmegen de speeltuinen nog beter exploiteren. Daarnaast stimuleert de gemeente met dit project het mbo-onderwijs in Nijmegen.
Voor de studenten van het ROC Nijmegen vormen de speeltuinen een goede leerwerkplek. Want jaarlijks bezoeken ruim 98.000 kinderen de speeltuinen. De studenten leren daar hoe je activiteiten voor kinderen organiseert, hoe je het uitvoert en communiceert.

In het openingsweekend hebben de studenten al verschillende activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Zo is er een grote ballonnenwedstrijd in Brakkefort en een kinderdisco in De Leemkuil.

Na afloop van het seizoen evalueren de gemeente en het ROC het project. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 2380


---

De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht