Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 24 maart 2004

De Rode Draad van het Park

27 maart t/m 31 mei 2004

Vanaf vandaag zal een knalrood koord van zeshonderd meter het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en de Kunsthal Rotterdam met elkaar verbinden. Dit kunstwerk van Petra Blaisse markeert de aanwezigheid van 'START- De Rem Koolhaas/OMA Collectie in het Nederlands Architectuurinstituut' en de tentoonstelling 'CONTENT- Rem Koolhaas/OMA/AMO. Gebouwen, projecten en concepten vanaf 1996' in de Kunsthal.

In opdracht van het NAi maakte ontwerpstudio Inside Outside van Petra Blaisse een installatie die de bezoeker via een rood museaal koord van 'START' naar 'CONTENT' voert. De Rode Draad leidt over de loopbrug van het NAi dwars door het Museumpark naar de Kunsthal (of andersom). Om de twee à drie meter staan metalen staven die het koord omhoog houden. Hier en daar wordt in plaats van een metalen staaf gebruik gemaakt van een lantarenpaal, een hek of aantal bomen. Onderweg worden vijftien stations gepasseerd waarop informatie over verschillende aspecten van het park is afgedrukt.

De ruimtelijke verbinding tussen de twee tentoonstellingen vormt een informatieve wandeling door het Museumpark, dat circa vijftien jaar geleden door OMA, Yves Brunier en Petra Blaisse ontworpen werd. Dankzij de Rode Draad wordt het Museumpark als echt expositievoorwerp aan de tentoonstellingen toegevoegd. Bovendien geeft het een extra dimensie aan de stad Rotterdam.

'De Rode Draad van het Park' is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Rotterdam Festivals, dS+V en Stichting Museumpark.
---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot het team Marketing en Communicatie van het NAi: Edwin Pelser (coördinator), tel 010-4401235
Carolien Ruigrok, tel 010-4401255
Astrid Karbaat, tel 010-4401260
Pepijn Lemmens, tel 010-4401253
fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl