Nederlandse Hartstichting

Stichting Start to Run en Hartstichting starten nieuw project Den Haag - 25 maart 2004. Op zaterdag 27 maart geeft de Hartstichting om 12.30 uur het startschot voor een nieuw sportief project: 'Start tot Powerwalk'. 'Start to Powerwalk' is een initiatief van de Hartstichting en de Stichting Start to Run. Onder leiding van professionele powerwalktrainers doen 30 enthousiastelingen mee met een demonstratie Powerwalking. Zij sluiten deze clinic af met een wandeling in een sportief tempo van de Pieterskerk in Leiden naar Museum Naturalis. Om 13.00 uur zullen ook de bijna 1000 vrijwilligers van de Hartstichting, die op deze dag in Leiden bijeen zijn voor hun jaarlijkse Vriendendag, kennismaken met Powerwalking door dezelfde wandeling te maken. Elke jaar organiseert de Hartstichting de Vriendendag om al haar actieve vrijwilligers te bedanken voor hun steun en inzet.

Start to PowerWalk
Met Powerwalking (sportief wandelen) geven de Hartstichting en de Stichting Start to Run in Nederland iedereen de mogelijkheid op een verantwoorde, laagdrempelige manier zijn conditie te verbeteren. 'Powerwalking' bestaat uit 4 lessen, waarin professionele powerwalktrainers zowel theoretische uitleg als praktijk gegeven over hoe deelnemers verantwoord sportief kunnen wandelen. Na deze kennismaking zijn deelnemers klaar om aan te sluiten bij bestaande initiatieven op het gebied van sportief wandelen in de eigen regio. Op 8 mei start de eerste Powerwalkclinic voor publiek in 7 regio's in Nederland. Dit initiatief sluit aan bij het Sportief Wandelen project onderdeel van de 'Flash' campagne van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Kijk voor meer informatie op over sportief wandelen op www.sportiefwandelen.nl. Aanmelding kan via www.starttorun.nl

Voor meer informatie of aanwezigheid op zaterdag 27 maart, kunt u contact opnemen met:
De Nederlandse Hartstichting
Karen van der Vorst, 070 315 56 37

De Nederlandse Hartstichting subsidieert een groot deel van het universitair wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in Nederland. Zij geeft voorlichting over een gezonde leefstijl en werkt mee aan verbeteringen in de gezondheidszorg. Daarnaast steunt de Hartstichting patiëntenverenigingen. De Hartstichting ontvangt voor haar werk geen overheidssubsidie en kan dit werk uitsluitend doen dankzij giften van de Nederlandse bevolking en de inzet van vrijwilligers.
NHS/36