STICHTING ALZHEIMER NEDERLAND

Minister van VWS neemt afscheid bij Alzheimer Nederland

Op zaterdag 27 maart organiseert Alzheimer Nederland in Congrescentrum Engels in Rotterdam een speciale dag voor haar bijna 1000 vrijwilligers. De stichting neemt officieel en op een speciale wijze, afscheid van Karla Peijs, nu de minister van VWS. Zij was bijna tien jaar als vrijwilliger actief voor Alzheimer Nederland.

De vrijwilligersdag in Rotterdam is een dag voor de mensen die zich door het jaar heen inzetten voor Stichting Alzheimer Nederland. Het zijn mensen die lezingen geven in het land, de Alzheimer Cafés runnen, de Alzheimertelefoon bemensen, een regionale afdeling besturen enzovoorts. Bij elkaar bijna 1000 mensen. Een deel van deze club verzamelt zich in Rotterdam om elkaar te ontmoeten en te leren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementie en het werken voor Alzheimer Nederland.

Bijna tien jaar lang was Karla Peijs voorzitter van Alzheimer Nederland, een periode waarin er veel veranderd is. Met haar benoeming tot minister van Verkeer en Waterstaat moest zij haar functie bij de Stichting neerleggen. Een minister mag nu eenmaal geen nevenfuncties hebben.

Tijdens het voorzitterschap van mevrouw Peijs is de stichting flink gegroeid en geprofessionaliseerd. De stichting, die in 1999 het CBF Keurmerk kreeg, heeft inmiddels veertig regionale afdelingen in Nederland.

De vrijwilligersdag krijgt dit jaar mede iets extra's door de première van de telefilm 'Deining' die door de RVU later dit jaar wordt uitgezonden. De film illustreert dat de ziekte van Alzheimer de hele familie treft, en sluit goed aan bij de Campagne van de stichting Alzheimer Nederland. De ziekte van Alzheimer is een persoonlijke ramp, maar Alzheimer mag geen nationale ramp worden.
13)
Noot voor de redactie,