Gemeente Ambt Montfort


Zwerfvuil: een zaak van ons allemaal

De afgelopen maanden heeft de gemeentelijke buitendienst de handen vol gehad aan het verwijderen van zwerfvuil. Met name sinds de sluiting van de containerparkjes per 1 januari jl. is een aanmerkelijke toename van dumpplaatsen geconstateerd.
Op steeds meer plekken in onze gemeente worden regelmatig huisvuilzakken, maar ook grotere stukken afval gevonden die zeker niet op die plekken thuishoren. Zwerfvuil is niet alleen een vervuiling van ons straatbeeld, maar het brengt ook financieel consequenties met zich mee.

Weliswaar heeft de dader minder huisvuil in zijn duobak, maar de rest van de inwoners moet wel opdraaien voor de kosten van de verwijdering ervan. Daarom willen we een dringend beroep doen op U als inwoners van Ambt Montfort.
Zorg dat uw afval op de juiste plek terecht komt:
- bij het restafval of in het gft-gedeelte van uw duobak
- bij het milieusorteerstation

- of laat uw grof huishoudelijk afval (met uitzondering van puin en groenafval) gratis ophalen door het kringloopbedrijf.

Denk er aan dat het dumpen van afval verboden is. Onze BOA kan u hiervoor een proces verbaal uitschrijven. Mocht u zelf iemand betrappen op het dumpen van afval, schroom dan niet om dit aan de gemeente te melden: het zijn immers ook uw geld dat hiermee gemoeid zijn.