Politie Groningen

Vrouw dodelijk verongelukt op zuidbaan A7 (27/03/04)

Kolham 27-03-2004 - Een 27-jarige vrouw uit Meppen (Duitsland) is vrijdagnacht rond 03.45 uur door een nog onbekende automobilist aangereden op de zuidbaan (Groningen richting Hoogezand) van de A7 bij Kolham. De vrouw is ter plaatse overleden. De automobilist (gezien het letsel van de vrouw gaat de politie uit van een personenauto) is na de aanrijding doorgereden. Gezien de botsing moet de auto schade hebben.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat na de aanrijding nog meerdere autos de vrouw geraakt hebben. Een van die automobilisten, die zichzelf gemeld had, heeft de politie inmiddels gesproken. De politie is nog wel op zoek naar de andere automobilisten en verzoekt mensen die rond het tijdstip van 03.45 uur van Groningen in de richting van Hoogezand zijn gereden contact op te nemen met de politie in Hoogezand via 0900 8844.

Uit onderzoek bleek dat de vrouw in haar personenauto op de noordbaan (van Hoogezand richting Groningen) van de A7 vermoedelijk de macht over het stuur is kwijtgeraakt en in de rechterberm in een walkant uiteindelijk tot stilstand kwam. De vrouw heeft toen haar twee inzittende kinderen van 3 en 4 jaar uit de auto gehaald en is vervolgens de weg overgestoken en daarbij aangereden. De kinderen zijn eerst overgebracht naar het ziekenhuis waar voor verdere opvang wordt gezorgd. Een in de auto zittende hond is in een bij de noordbaan liggend kanaaltje verdronken.