Politie Drenthe

zaterdag 27-03-04

Assen 27-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Doorrijden na aanrijding, politie geeft boete
HOOGEVEEN Een 23-jarige Hoogevener heeft vrijdagavond een boete van 520,- euro en een rijontzegging van vier uur gekregen. Volgens getuigen reed de automobilist met enorme snelheid over de Kinholtsweg in een flauwe bocht verloor hij de controle over zijn voertuig. De auto sloeg over de kop en klapte tegen een lantarenpaal. Omstanders wilden de bestuurder helpen, maar de man reed weg. Op basis van de omschrijving van de getuigen heeft de politie de man aangetroffen. De man heeft een blaasproef gedaan, met als resultaat 425 µg/l.

Politie assisteert na ongeval
DWINGELOO De politie heeft vrijdagavond rond kwart voor acht geassisteerd na en ongeval op de Lheebroekerweg. Een 60-jarige vrouw uit de plaats Dwingeloo reed van Beilen naar Dwingeloo. Zij verklaarde dat zij aan de rechterzijde de koplampen zag branden van een auto en wilde de auto links voorbij rijden. Daarbij reed ze tegen de auto aan en kwam daarna in botsing met een tegenligger. Volgens eigen zeggen had de vrouw geen letsel.

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie hulpverleend na een ongeval nabij het Kerkplein. Een 17-jarige jongeman reed met een bromfiets over het Kerkplein in de richting van de kruising die gevormd wordt door de wegen Kerkplein, Beilerstraat en Zuidersingel. Op dit kruispunt verleende de jongeman geen voorrang aan een 30-jarige automobilist. Hierdoor ontstond een aanrijding. De jongeman is naar de huisartsenpost gebracht. De auto had een lekke band en schade aan de motorkap en voorruit.

Met drank op achter het stuur levert boete op
BEILEN De politie heeft een 47-jarige man uit Hoogeveen een bekeuring gegeven van 300,- en een rijverbod van drie uur. De Hoogevener reed in de nacht van vrijdag op zaterdag over de A28 en werd gevraagd om een blaasproef te doen. Dit gaf 380 µg/l als resultaat.

HOOGEVEEN Later in dezelfde nacht zag de politie een automobilist rare capriolen uit halen op de Mr. Harm Smeengelaan / Kinholtsweg. De vrouw werd hierop gevraag een blaasproef te doen, met als resultaat µg/l 390. Dit was goed voor een bekeuring van 390,- en een rijverbod van drie uur.

Politie Emmen alert op overvallers
EMMEN- Vrijdagmiddag heeft de politie na een snelle actie een 27-jarige dief uit Nieuw Amsterdam kunnen aanhouden. De man had in een eetgelegenheid aan de Seinstraat een telefoon ontvreemd. De 28-jarige eigenaar van telefoon, afkomstig uit Emmen, merkte dat de telefoon weggenomen was en sprak de dief hier op aan. Hierop ontstond een handgemeen buiten de zaak. Een getuige belde de politie. De van diefstal verdachte man heeft een dagvaarding gekregen, de telefoon is weer bij de rechtmatige eigenaar terug. Wijkchef Martje Kommer: wij nemen de meldingen van overvallen zeer serieus, dat kun je ook zien in dit geval waar zeer alert en snel opgetreden is.

Vandalisten gepakt
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie tegen twee uur drie mannen (leeftijd 20 en 21 jaar) op heterdaad betrapt op vandalisme. De mannen werden gezien op de Eendrachtstraat, zij zeulden met een bord en geleidingspalen. De heren hebben een bon gekregen voor baldadigheid.

project huiselijk geweld kan uitkomst bieden
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie melding van een conflict tussen een man en een vrouw. Ter plaatse bleek dat de man zijn vriendin bedreigd had met een mes. De man is aangehouden en ingesloten. Deze zaak zal opgepakt worden volgens het protocol huiselijk geweld. Onder de titel Handen thuis in eigen huis werken verschillende organisaties samen, waaronder: Stichting Ambulante Fiom, het Openbaar Ministerie Assen, de Reclassering, bureau Slachtofferhulp, de Veltmanstichting, Thuisfront, Maatschappelijk Werk en de politie. Doel van de samenwerking is het geweld stoppen.

Iedereen die getuige is van huiselijk geweld kan contact opnemen met de politie. Uit ervaring blijkt dat geweld niet gemakkelijk of vanzelf ophoudt. Vaak is daar hulp van buitenaf bij nodig.

Pepperspray is illegaal
MEPPEL- De politie heeft zaterdagmorgen vroeg, tegen drie uur, een 20-jarige jongeman aangehouden voor verboden wapenbezit. De uit Meppel afkomstige jongeman had een busje pepperspray bij zich. Hiervoor krijgt de man een boete van 220,-.

Politie haalt bromfiets uit verkeer
ZUIDLAREN Vrijdagavond tegen zeven uur zag de politie op de Emmalaan een 17-jarige jongeman rijden op zijn bromfiets zonder helm. De jongeman werd aan de kant gezet en gaf aan geen bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs te hebben. De bromfiets is uit het verkeer gehaald en door de politie meegenomen. De jongen kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm en bromfietscertificaat.

De politie controleert
DRENTHE In heel Drenthe heeft de politie op verschillende plaatsen controles gehouden. Daarbij zijn meerdere boetes gegeven en processen-verbaal opgemaakt. In Zuidlaren werd een kleine verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn ruim dertig bekeuring uitgeschreven voor het niet hebben van juiste fietsverlichting en het niet dragen van de gordel. Bij een verkeerscontrole in Veenoord werd de blaasproef meerder keren afgenomen. En werd drie keer bekeurd voor het niet dragen van de gordel. De politie heeft in Roden drie mensen beboet die het rode verkeerslicht negeerden en ook drie personen voor het niet dragen van de gordel. Meerder blaasproeven werden afgenomen. In de plaats Assen werd elf keer een bekeuring uitgedeeld: twee personen telefoneerden vanuit de auto zonder handsfree set., daarnaast ging het om fout parkeren en rijden door roodlicht.

Politie onderzoekt auto-inbraken
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdag twee meldingen ontvangen van diefstal uit auto. De beide auto stonden geparkeerd op de parkeerplaats aan de Dr. G.H. Amshoffweg. Een 28-jarige Hoogevener ontdekte de inbraak tegen kwart voor vier en mist onder meer een apparaat waarmee je de bloedspiegel kunt meten. Een 23-jarige vrouw uit Veenoord ontdekte tegen halfvier dat er in haar auto was ingebroken zij mist haar radio.

MEPPEL In Meppel kreeg de politie vrijdag drie keer melding van auto-inbraak en wel in de straten: Julianastraat, Hoogeveense weg, Adriaen van Ostadestraat. Bij diefstallen werden onder andere Cd-spelers weggenomen.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.

info@politie-drenthe.nl