Stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht 27-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vechtpartij

DE MEERN In de nacht van vrijdag 26 op zondag 27 maart kreeg een man enkele klappen.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Meerndijk. Ter plaatse bleek dat een 34-jarige man uit De Meern woorden had gehad met enkele bekenden van hem en daarbij klappen had opgelopen. Daarbij liep hij een gescheurde lip op. De verdachten waren inmiddels gevlogen. De 34-jarige man wenste geen aangifte te doen. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Onder invloed

DE MEERN In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.50 uur zagen politiemensen een automobilist op de Meerndijk door het rode verkeerslicht rijden. Zij gingen achter hem aan en controleerden hem op de Evertsenstraat. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 535 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Welke aanrijding?

UTRECHT - In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart botste een automobiliste tegen een geparkeerde auto. Zij bleek teveel aan Bacchus te hebben geofferd.

Rond 00.35 uur reed een 36-jarige automobiliste uit Utrecht over de Amsterdamsestraatweg, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van het centrum. Zij botste tegen een in een parkeervak staande auto, kwam op de andere weghelft terecht, miste daar op een haar na een paal en kwam tot stilstand op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Zij liep geen letsel op.

Toen politiemensen ter plaatse kwamen, verklaarde zij dat er in het geheel geen aanrijding was gebeurd. Zij bleek beduidend te diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 980 ug/l, bijna 4,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Gewonde bij ongeval

UTRECHT Op vrijdag 26 maart raakte een automobilist lichtgewond bij een aanrijding.

Rond 23.20 uur stond een 38-jarige automobiliste uit Utrecht te wachten voor het rode verkeerslicht op de Einsteindreef, ter hoogte van de Carnegiedreeef. Een 56-jarige automobilist uit Utrecht zag te laat dat de automobiliste voor hem stil stond en botste tegen zijn voorligger. De automobiliste liep bij de aanrijding licht hoofdletsel op. Zij is ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De 56-jarige man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 530 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Hakbijl

UTRECHT Op vrijdag 26 maart werd een man met een hakbijl geslagen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 21.00 uur liep een 31-jarige man uit Utrecht op het Vredenburg. Daar begroette hij een bekende van hem. Om nog onbekende reden werd hij vervolgens door die man met een hakbijl in zijn hand geslagen. Daarbij liep hij een hevig bloedende wond op. De verdachte ging er vandoor. Het slachtoffer is door een ambulance naar het Diakonessenhuis gebracht. Daar is de wond gehecht en na behandeling mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Rond 21.45 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Wittevrouwenstraat een mes tegen een muur stond te slijpen. Ter plaatse zagen politiemensen een man lopen, die bij het zien van hen iets weggooide. De politiemensen hielden de verdachte, een 30-jarige man uit Utrecht, aan. Hij bleek een hakbijl te hebben weggegooid. Zijn signalement kwam overeen met die van de verdachte van het Vredenburg. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. De politie onderzoekt of het om één en dezelfde verdachte gaat.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft op vrijdag 26 maart op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

Tussen 11.00 uur en 13.00 uur werd gecontroleerd op de Oudenoord. Er werden in totaal 29 bekeuringen uitgeschreven. Hoofdzakelijk voor het rijden zonder gordel, maar ook voor het niet in orde hebben van een weekstaat van een taxi (1). Eén automobilist probeerde zich aan de controle te onttrekken door te keren en weg te rijden. De man, 44 jaar oud en afkomstig uit Utrecht , werd alsnog staande gehouden. Hij beledigde een politieman en is daarop aangehouden. Hij kreeg een bekeuring voor rijden zonder gordel en voor belediging.

Op het Oppenheimplein werd van 14.30 uur tot 16.30 uur gecontroleerd. Hier werden 44 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Hoestbui: over de kop

UTRECHT Op vrijdag 26 maart had een hoestbui onvermoede gevolgen.

Rond 15.20 uur reed een 49-jarige Nieuwegeinse automobilist over de oprit van de Rijksweg A27 naar de Rijksweg A12. Doordat hij een hevige hoestbui kreeg, raakte hij aan de linkerzijde in de berm. Hij corrigeerde, maar kwam daardoor in de rechterberm terecht. Daar sloeg hij enkele malen over de kop en kwam beneden aan het talud tot stilstand. De Nieuwegeiner werd door het personeel van een ambulance onderzocht. Hij bleek ondanks de snelheid waarbij het ongeval was gebeurd en de zware schade aan zijn auto, dankzij zijn gordel geen letsel te hebben opgelopen.

Uit de blaastest bleek dat de man niet had gedronken. Zijn auto is weggesleept.

Vereeuwigd

UTRECHT Op vrijdag 26 maart zag een politieman zijn voetstappen vereeuwigd.

Rond 19.10 uur kreeg de politie de melding van bewoners van de Abel Tasmanstraat dat al de hele dag een rookalarm bij de buren afging, terwijl er niets aan de hand was. Politiemensen gingen ter plaatse en een politieman klom via het dak van de buren naar de betreffende woning. Hij wist via een raam naar binnen te klimmen. Hij begaf zich naar het rookalarm en zag dat hij daarbij over een net gestorte betonnenvloer liep. Daarmee vereeuwigde hij zijn voetstappen, maar de vloer liep geen echte schade op. Hij haalde de batterij uit het alarm, waarna de rust voor de buren terugkeerde.

Gordelcontrole

UTRECHT De politie heeft op vrijdag 26 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur op de Briljantlaan een gordelcontrole gehouden. Van de 350 gecontroleerde automobilisten droegen 32 geen autogordel. Zij kregen een bekeuring van 45,-.

Steekpartij

UTRECHT Op vrijdag 26 maart raakte een man gewond bij een steekpartij.

Rond 13.40 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij tussen vier personen op de Borneostraat. Daarbij zou ook een mes in het spel zijn en er zou mogelijk een gewond zijn. Ter plaatse troffen politiemensen niemand meer aan, maar bij een onderzoek in de omgeving zagen zij drie mannen lopen. Eén van deze mannen had diverse bloedende snijwonden op zijn keel. De gewonde man verklaarde 23 jaar oud en afkomstig uit Utrecht te zijn. Hij zei ruzie te hebben gehad maar dat hij geen aangifte wilde doen. Bij controle van zijn personalia bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Hij bleek een andere naam te hebben en 30 jaar oud te zijn. Daarop werd hij aangehouden.

Op het politiebureau weigerde hij aanvankelijk mee te werken. Toen hij in de spiegel echter zijn verwondingen zag, verklaarde hij zich wel bereid aan het onderzoek mee te werken. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd en wie met een mes heeft gestoken. De 30-jarige man deed aangifte van de steekpartij. De verwondingen bleken oppervlakkig te zijn.