ChristenUnie


ChristenUnie vreest antisemitische provocaties bij demonstratie van AEL Vrijdag 26 Maart 2004 - 18:46

Welke maatregelen heeft u genomen?

Naar aanleiding van de dood van Yassin, leider van HAMAS, organiseert de AEL met het Nederlands Palestina Komitee (NPK), de Internationale Socialisten (IS) en het Komitee Marokkaanse Arbeiders Nederland (KMAN) morgen een protestmanifestatie op de Dam in Amsterdam. André Rouvoet en Arie Slob (ChristenUnie) hebben vandaag onderstaande vragen aan de ministers Remkes en Donner gesteld: Welke maatregelen hebt u genomen om provocaties tussen bevolkingsgroepen en overtreding van de strafwet te voorkomen?

Vragen van de leden Slob en Rouvoet aan de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Justitie

1. Bent u op de hoogte van de (aangekondigde) demonstratie, georganiseerd door naar verluidt - o.a. de Arabisch Europese Liga Nederland (AEL-NL), het Nederlands Palestina Komitee (NPK), de Internationale Socialisten (IS), het Komitee Marokkaanse Arbeiders Nederland (KMAN) en Emcemo in Amsterdam op 27 maart 2004, naar aanleiding van de dood van sjeik Yassin in de Gaza-strook?
2. Is vergunning verleend voor deze demonstratie? Zo ja, onder welke voorwaarden is toestemming verleend?

3. Welke afspraken zijn gemaakt om te voorkomen dat deze demonstratie gepaard gaat met het overtreden van de strafwet, in het bijzonder de non-discriminatiebepalingen in de zin van artikel 137c en volgende?

4. Zijn er maatregelen genomen, cq. afspraken gemaakt om provocaties tussen bevolkingsgroepen te voorkomen, bijvoorbeeld met betrekking tot teksten of afbeeldingen die worden meegedragen?
---