Binnensticht 10.00 uur

Utrecht 27-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Blauwe zone bij blauwe avond

DRIEBERGEN Door leden van de Vrijwillige Politie van het district Binnensticht is vrijdagavond in het centrum van Driebergen gecontroleerd op de naleving van verschillende verkeersregels.

In totaal werden door de zeven vrijwilligers en een wijkagent 55 bekeuringen uitgeschreven. Het ging hier met name om het niet gebruiken van de parkeerkaart in de blauwe zone (38), geen juiste verlichting voeren (6), snelheid (4x, hoogst gemeten snelheid 93 km./u, waar maximaal 50 km/u mag), niet dragen van de gordel (2x) en negeren van de gesloten verklaring (2x).

Meisje vastgepakt

BILTHOVEN Afgelopen vrijdag maakte een 16-jarig meisje uit Bilthoven melding bij de politie van een voorval dat op dinsdag 23 maart had plaatsgevonden.

Het meisje fietste toen rond 19.15 uur over de Soestdijkseweg, toen zij werd aangesproken door twee mannen die in een auto zaten. Zij vroegen haar de weg, waarop een van de mannen haar bij de arm pakte. Het meisje trapte hem vervolgens hard in zijn kruis en fietste weg. Twee dagen later bleek dat een vriendinnetje van haar hetzelfde was overkomen. Dat was afgelopen donderdag gebeurd.

De politie wil graag weten of meer meisjes op deze manier zijn benaderd of dat er misschien getuigen van een van deze voorvallen zijn geweest.