Eemland zuid 10.05 uur

Utrecht 27-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vernielingen bij bosbad

AMERSFOORT Bij het bosbad aan de Barchman Wuytierslaan zijn vrijdagavond vernielingen gepleegd. Een getuige zag vuur op het terrein, waarna bleek dat een shovel in brand stond. Eveneens bleek dat buizen van een bronbemaling waren losgetrokken en water over het terrein stroomde. De man had vlak voordat hij het terrein betrad, twee jongens gezien in de leeftijd van plm. 15 jaar. Het tweetal had zwarte jassen aan. Beiden hadden een spijkerbroek aan. Een had een pet op.

In de komende tijd zal extra toezicht plaatsvinden rond het bosbad.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT Op verschillende locaties in Amersfoort is vrijdagmiddag en avond gecontroleerd op bromfietsers. In totaal zijn 87 exemplaren gecontroleerd. Dit had 82 bekeuringen tot gevolg. De meeste boetes deelde de politie uit voor te hoge constructiesnelheid (34x) en het niet hebben of niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat (19x).

Bij een verkeerscontrole op de Nijverheidsweg werden vrijdagmiddag eveneens bekeuringen uitgeschreven. In totaal 21 boetes waren het gevolg voor onder meer niet kunnen tonen van het rijbewijs, beplakte ramen, te zware aanhanger en gladde banden.

Autodief op heterdaad getrapt

AMERSFOORT Een autoinbreker is door de politie op heterdaad aangehouden. Een getuige tipte vrijdag rond 17.15 uur de politie over een verdacht persoon op t Zand. Op het moment dat de agent arriveerde hing de 31-jarige Amersfoorter net in een busje. Hij werd aangehouden.

Getuigen mishandeling gezocht

LEUSDEN Bij de politie is vrijdag een aangifte opgenomen van een 53-jarige vrouw uit Leusden. De vrouw reed afgelopen dinsdag rond 15.30 uur met haar invalidevoertuig over de Heiligenbergerweg in Leusden, toen zij ter hoogte van de IJsbreker van achteren een harde klap tegen haar hoofd kreeg. Dit veroorzaakte een hevige hoofdpijn, waardoor zij zich onder behandeling van de huisarts moest stellen.

De jongen die de klap gaf, is ongeveer 12 of 13 jaar (blank uiterlijk), en was op de fiets. Hij maakte deel uit van een groep fietsers. Hij droeg een kort zwart jack, donkerblauwe of zwarte broek en zwart lederen schoenen. De jongen had een donkergroene rugzak. Een andere jongen zei nog tegen het slachtoffer dat de andere jongen gek was.
De politie verzoekt getuigen te bellen naar 0900-8844.