Politie Zeeland


W-2139-2004 RIJBEWIJS INGENOMEN


Van een 19-jarige automobiliste uit Oost-Souburg is zaterdag rond 02.00 uur het rijbewijs ingenomen.
De vrouw was tegen de richting in de Molenberg in Middelburg ingereden. Bij controle bleek dat de vrouw ruim 1,5 maal te veel alcohol had gedronken. Omdat zij een beginnend bestuurder is werd haar rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.


O-2140-2004 TOEZICHT HEINKENSZAND

In het kader van het "Project Kern Heinkenszand" zijn in de nacht van vrijdag/zaterdag 13 bekeuringen uitgedeeld tijdens toezicht in Heinkenszand.
Er werd gecontroleerd in de omgeving van de Dorpsstraat, Stenevate, Eendvogelstraat en Clara's Pad. Ook werd er op diverse locaties op snelheid gecontroleerd met de laser. De 13 bekeuringen werden als volgt verdeeld: 7 x fietsen zonder verlichting, 1x bromfietser zonder verlichting, 2 x te hard rijden en 1x niet dragen van de helm op een bromfiets.


O-2141-2004 PROJECT IN GOES UIT

In het kader van het Project in Goes Uit is tussen vrijdag 22.45 uur tot zaterdag 05.15 uur op twee locaties het inkomende en uitgaande verkeer gecontroleerd.
Doel van dit project is het veiligheidsgevoel te vergroten en het aantal geweldsdelicten in de binnenstad van Goes te verminderen.
In totaal werden 307 voertuigen gecontroleerd waarvan 3 bestuurders te veel alcohol hadden gedronken. 1 Bestuurder werd aangehouden omdat hij nog een boete had openstaan van 722 euro. Na betaling werd hij weer in vrijheid gesteld. Verder werden de volgende bekeuringen uitgedeeld:
1x gladde band
1x onterecht mistlampen gebruiken
1x geen buitenspiegel
2x geen gordel dragen
2x verlopen akp
7x niet kunnen tonen rijbewijs
2x verlopen rijbewijs
1x rijden zonder geldig rijbewijs
1x kapotte koplamp





Politie Zeeland