Gemeente Ambt Montfort


Taxaties Wet Waardering Onroerende Zaken

Algemeen.
Op grond van de wet Waardering onroerende zaken (wet WOZ) moet de gemeente periodiek de waarde van de onroerende zaken binnen de gemeente bepalen. De huidige waarde is bepaald naar de waardepeil-datum 1 januari 1999. Deze waarde geldt voor het WOZ-tijdvak 1-1-2001 tot 1-1-2005. Voor het tijdvak 1-1-2005 tot
1-1-2009 moet de waarde opnieuw worden vastgesteld. Voor de nieuwe waarde geldt als waardepeildatum 1-1-2003.

Taxatiewerkzaamheden
De voorbereidende werkzaamheden voor de algehele hertaxatie van de onroerende zaken zijn inmiddels afgerond. Het taxatiebureau Grontmij Taxaties Vastgoed uit Roermond is gestart met de grootschalige taxatiewerkzaamheden.

Niet alle panden worden bezocht
Het is niet noodzakelijk om alle panden afzonderlijk ter plaatse te bezoeken. De taxateur van het taxatiebureau beoordeelt of een inpandige opname van uw pand wenselijk is.

Legitimatie.
Als er een taxateur bij u aanbelt, kunt u haar/hem vragen zich te legitimeren. De taxateur is in bezit van een legitimatiebewijs van de gemeente.

Doel taxatiebezoek.
Tijdens het taxatiebezoek zal de taxateur de reeds bij de gemeente geregistreerde objectkenmerken controleren (grootte van uw pand, bouwjaar, kwaliteit en staat van onderhoud, aanwezigheid en grootte van bijgebouwen, ligging van het pand, etc.) Het is in uw eigen belang om uw medewerking te verlenen aan het taxatiebezoek zodat een correcte taxatiewaarde kan worden bepaald. Dit voorkomt tijdrovende en kostbare procedures achteraf.

Niet thuis
Indien de taxateur u niet thuis aantreft zal hij/zij een bericht achterlaten. Wij verzoeken u om in dat geval alsnog een afspraak te maken met het taxatiebureau.

Wanneer wordt de nieuwe waarde bekend gemaakt ? In februari 2005 wordt de nieuwe waarde door de gemeente bekend gemaakt. Algemene informatie is verkrijgbaar via het bureau financiën van de gemeente telefoon 538843 of 538898.