Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht 27-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Gewonde bij aanrijding

MAARSSEN In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart raakte een man gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 01.30 uur reed een 28-jarige automobilist uit Veenendaal over het Bisonspoor in de richting van Maarssendorp. Bij hem in de auto zat een 18-jarige man, eveneens uit Veenendaal. Op het kruispunt met de Safariweg verleende de 28-jarige man geen voorrang aan een voor hem van links komende 21-jarige automobilist uit Kamerik, met een aanrijding tot gevolg.

De 18-jarige passagier raakte gewond. Hij is met pijn in de borst per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Onder invloed

MIJDRECHT / BREUKELEN - In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.10 uur zagen politiemensen een 18-jarige automobilist uit Mijdrecht zonder verlichting over de A.C. Verhoefweg in Mijdrecht rijden. Zij gaven hem een stopteken. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 395 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan.

Rond 03.50 uur controleerden politiemensen op de Merwedeweg in Breukelen een 49-jarige automobilist uit Amsterdam. Bij de blaastest blies hij een A (Alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 395 ug/l. Tegen beide automobilisten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod van drie uur.

Mishandeling in stationshal

WOERDEN In de hal van het station Woerden is vrijdag rond 15.00 uur een 45-jarige inwoner van Woerden geslagen.

Het slachtoffer stond voor de kaartjesautomaat te wachten, toen hij werd weggeduwd. Toen hij hier een opmerking over maakte, werd hij door de onbekende man twee keer in zijn gezicht geslagen. Omstanders trokken de dader toen weg.

Het betreft een man met heel lichte huidskleur, plm. 35 jaar, 1.80m. en fors postuur. Kort zwart krullend haar en ongeschoren uiterlijk. Hij droeg een zwarte broek, bruin leren jas en zwarte schoenen. De man had een oranje Albert Heijn tas bij zich.

Ruit vernield

BREUKELEN De politie werd vrijdag rond 14.15 uur getipt over de vernieling van een ruit in een bushokje aan de Markt.

De vernieling is door getuigen gezien, maar deze mensen waren op het moment dat de politie kwam niet meer aanwezig. De politie verzoekt deze getuigen zich alsnog te melden via 0900-8844. Mogelijk kunnen aan de hand van signalementen de daders achterhaald worden. Ter plaatse trof de politie wel enkele jongens aan. Mogelijk dat zij wat met de vernieling te maken hebben.