1e persbericht van zaterdag 27 maart 2004

Eindhoven 27-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man slaat ruit in en loopt ernstige verwonding op

Op de Stratumsedijk is zaterdag rond 2.30 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden nadat de politie zag dat hij een ruit van een pand aan deze straat insloeg. De verdachte liep door de vernieling een slagaderlijke bloeding op. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De politie heeft de man voor behandeling aan zijn verwonding eerst naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd een 28-jarige Eindhovense vriend van de opstandige verdachte aangehouden omdat hij zich met de aanhouding bleef bemoeien. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto botst tegen lantaarnpaal

Op de Karel de Grotelaan is zaterdagochtend rond 4.50 uur een 28-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren en tegen een lantaarnpaal gebotst. Hij kwam bekneld te zitten in de auto. De brandweer heeft hem bevrijd. De man is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Vanwege het vermoeden dat de man teveel gedronken zou hebben is een bloedproef bij hem afgenomen.

Eindhoven: Grote professionele hennepkwekerij aangetroffen

In de kelder van een bedrijfspand aan het Flight Forum is zaterdag rond middernacht een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 8.700 planten. De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Groenewoudseweg Boschdijk is vrijdag een verkeerscontrole gehouden. Hier werden elf bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en 25 voor te hard rijden. Ook werd een 58-jarige automobilist uit Helmond rond 16.00 uur op de Groenewoudseweg aangehouden. In zijn auto werd een soort van wapenstok aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Ook op de Hastelweg, de Willemstraat en de Langdonkenstraat werd vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden. Hier werden 22 bekeuringen uitgedeeld. Negen voor het niet dragen van de autogordel, vijf voor het niet kunnen laten zien van het rijbewijs, twee voor het negeren van een stopteken, twee voor parkeren op een invalidenparkeerplaats, één voor fietsen zonder licht, één voor het ontbreken van het bromfietscertificaat, één voor het rijden zonder helm en één voor het afslaan zonder richting aan te geven.

Eindhoven: Zinloos geweld

Op het Stationsplein zijn vrijdag rond middernacht een 38-jarige Eindhovenaar en een 32-jarige Veldhovenaar aangehouden. Beiden zouden kort voor hun aanhouding zonder reden tegen een langzaam over de Stationsweg rijdende auto hebben geschopt. Toen de 37-jarige bestuurster uit Eindhoven stopte en uit haar auto stapte werd ze bij haar haren gegrepen en in haar gezicht geslagen. Haar 28-jarige man, die inmiddels ook uit de auto was gestapt, werd bedreigd door de verdachten. De auto liep diverse deuken op. De twee mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van handel in harddrugs aangehouden

Op het Stationsplein is vrijdag rond 23.30 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dit gebeurde nadat hij op heterdaad betrapt werd bij het verkopen van harddrugs aan een 34-jarige Eindhovenaar. De 34-jarige man deed afstand van de twee stukjes cocaïne die hij zojuist gekocht had. Hij kreeg een bekeuring. De verdacht van de handel in harddrugs is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Bladel: Woninginbraak

In een woning aan de Rondweg is tussen vrijdag 19.30 en 22.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Uit de woning werden sieraden weggenomen.

Valkenswaard: Dronken automobilist betrapt

Op de Vest is zaterdagochtend rond 1.00 uur een 46-jarige automobilist uit het Belgische Hamont-Achel aangehouden. De man had behoorlijk gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 2,60 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachte van bedreiging aangehouden

Op de Markt is zaterdag rond 2.40 uur een 31-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De politie betrapte de verdachte toen hij een tot nu onbekend gebleven man met een schroevendraaier bedreigde. Het slachtoffer is een horecagelegenheid in gevlucht en de politie hield de verdachte aan. Dit gebeurde met behulp van pepperspray omdat de man weigerde om de schroevendraaier te laten vallen. In de politieauto gedroeg de man zich ook erg agressief. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Geld en sieraden gestolen

In een woning aan de Panberg is vrijdag tussen 17.15 en 20.10 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de achterdeur open te breken. Uit de woning werden sieraden en 140 euro weggenomen.

Waalre: Dronken automobilist botst tegen boom

Op de Heikanstraat is zaterdagochtend rond 3.30 uur een 57-jarige automobilist uit Valkenswaard de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom gebotst. De man bleek gedronken te hebben. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 1,20 weer. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.