Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 27 maart

Alkmaar 27-03-2004 - 15.50 uur

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, vrijdag 26 maart 2004.
Op vrijdagmiddag werd een controle gehouden op de Marconistraat in Heerhugowaard. De controle was speciaal gericht op de draagplicht van de veiligheidsgordel. In totaal kregen 17 bestuurders een bekeuring.

Alcoholcontrole
Broek op Langedijk, vrijdag 26 maart 2004.
Op vrijdagavond omstreeks 22.30 uur werd op de Bruggesloot in Broek op Langedijk een 44-jarige inwoonster van Zuid-Scharwoude op een bromfiets gecontroleerd. De vrouw blies 690 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De vrouw kreeg een proces-verbaal. Castricum, zaterdag 27 maart 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 00.40 uur werd een 61-jarige man uit Castricum in zijn woonplaats op de Dorpsstraat gecontroleerd. De automobilist blies 715 ug/l. Dit is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met drank
Castricum, zaterdag 27 maart 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.35 uur reden twee mannen in een brommobiel over de Beverwijkerstraatweg in Castricum. De stemming zat er goed in: er werd behoorlijk doorgereden en luid getoeterd. Bij de rotonde ging het mis. Het autootje kwam tegen de stoeprand en sloeg om. De bestuurder, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 605 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk maximum. De man kreeg een proces-verbaal. De 38-jarige passagier (afkomstig uit Beverwijk) kwam bij het ongeval onder het voertuig terecht en raakte buiten bewustzijn. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek geen ernstig letsel op te hebben gelopen.

Diefstal bier
Alkmaar, vrijdag 26 maart 2004.
Op vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur zag de bewoonster van een woning aan de Cateloniëstraat in Alkmaar dat een man twee kratten bier uit haar schuur haalde. Toen zij naar buiten ging, liep de verdachte weg. In de buurt stapte hij op een fiets en ging er met één van de kratten vandoor. De vrouw wist echter ook dat kratje te pakken te krijgen en van de fiets te trekken. Onderzoek in de buurt leverde een verdachte op. Het ging om een 42-jarige man uit Heiloo. Hij bekende de diefstal direct. Ook bekende hij de fiets waarop hij reed te hebben gestolen bij een woning op de Postiljonstraat. De eigenaresse van de fiets had de diefstal nog niet gemerkt toen de politie haar fiets terug kwam brengen.

Aanhouding na mishandeling
Heerhugowaard, vrijdag 26 maart 2004.
Op vrijdagmiddag omstreeks 17.05 uur liep een 51-jarige man met zijn hond door het Middenwaard te Heerhugowaard. Hier stond een groep van ruim10 jongeren met elkaar te dollen. Toen de man passeerde liep een van de jongeren tegen hem aan. Hierop kreeg de man direct een harde vuistslag in zijn gezicht. Hierop ging de man tegen de grond en raakte even buiten bewustzijn. Toen hij weer bij kwam probeerde een van de jongens hem te verwurgen. Passanten konden het slachtoffer los krijgen en de man moest wegvluchten, terwijl de groep achter hem aankwam. Het slachtoffer vluchtte een café binnen waar de politie kon worden gebeld. Deze kon de verdachte, een jongetje van 13 jaar uit Heerhugowaard, aanhouden. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Vechtpartij: drie aanhoudingen
Alkmaar, zaterdag 27 maart 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.45 uur zagen politiemensen een vechtpartij voor een café aan de Breedstraat te Alkmaar. Toen de politie ter plaatse kwam, pakte juist een 29-jarige Alkmaarder een fiets en gooide deze in het publiek. De politie haalde de man bij de groep weg, maar werd daarbij belaagd door een 24-jarige man uit Egmond aan de Hoef. Deze werd aanvankelijk weggestuurd, waarna de Alkmaarder kon worden aangehouden. Deze werd in een politieauto gezet, waarvan hij vervolgens probeerde de ramen eruit te trappen. Vervolgens zag de politie even verderop weer een vechtpartij ontstaan. Toen de politie de partijen probeerde te scheiden drong de Egmonder zich weer op. Ook probeerde een 23-jarige man uit Egmond aan de Hoef de politiemensen te slaan. Beide mannen werden vervolgens aangehouden. Om de vechtpartij te laten stoppen werd gebruik gemaakt van de wapenstok. Ook werd een diensthond ingezet.