2e persbericht van zaterdag 27 maart 2004

Eindhoven 27-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Brand in parkeerkelder

In een parkeerkelder onder een flat aan de Charlotte van Bourbonhof is zaterdagochtend rond 7.45 uur brand ontstaan in een auto. Het voertuig brandde helemaal uit. De brand is overgeslagen naar twee andere autos die in de buurt stonden. De brandweer doofde het vuur. Door de brand ontstond een enorme hitte en rookontwikkeling in de parkeerkelder waardoor het plafond van de kelder beschadigd raakte en mogelijk ook nog andere autos die op dat moment in de kelder stonden geparkeerd. De politie onderzoekt de oorzaak en houdt rekening met brandstichting.

Helmond: Man aangehouden voor mishandeling vrouw

In zijn woning in Helmond Oost is zaterdagochtend rond 6.30 uur een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 33-jarige vrouw in hun woning. De vrouw liep hierdoor verwondingen aan haar oog en neus op en stelt zich onder doktersbehandeling. Op de zolder van de woning werd vervolgens nog een hennepkwekerij met 170 planten ontdekt. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook werden nog een paar zakjes met wiet aangetroffen en ongeveer dertig pilletjes (vermoedelijk XTC). De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Budel: Bedrijfsauto gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Deken van Baarsstraat is tussen vrijdag 19.15 uur en zaterdag 9.00 uur een witte Peugeot Partner 1.9D met het kenteken 98-BH-FS gestolen. De dader heeft eerst een zijdeur van het bedrijfspand opengebroken om binnen de autosleutels te kunnen pakken.

Nuenen: Beeldscherm gestolen

Uit een bedrijf aan de Gulberg is tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 7.00 uur een TFT beeldscherm gestolen. De dader kwam binnen door een ruit naast de toegangsdeur te vernielen.

Someren: Auto tegen boom

Op de Nieuwendijk is zaterdag rond 13.50 uur een 46-jarige automobiliste uit Someren met haar auto tegen een boom in de linkerberm tot stilstand gekomen. Dit gebeurde toen zij een 49-jarige automobilist uit Someren, die voor haar, reed wilde inhalen. Tijdens het inhalen week de man uit Someren plotseling naar links uit omdat hij iemand van een oprit aan zag komen rijden. De vrouw week hierdoor ook uit en kwam in de berm en vervolgens tegen een boom terecht. De 15-jarige zoon van de vrouw bleef ongedeerd. De bestuurster zelf is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Geldrop.