Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 27 maart 2004

* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - De Verkeershandhavingsteams van de politie Rotterdam-Rijnmond en politie Zuid-Holland-Zuid hielden zaterdagmorgen vroeg van 02.00 tot 06.15 uur een alcoholactie op de Schieweg/Gordelweg. In totaal moesten 800 automobilisten de blaasproef afleggen. Uiteindelijk kregen 33 bestuurders een proces-verbaal omdat zij teveel alcoholhoudende drank hadden gebruikt. Van vier van hen werd het rijbewijs ingevorderd. Eén bestuurder bleek al meerdere malen te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Om die reden was zijn rijbewijs al eerder ingevorderd geweest. Hij blies nu de hoogst gemeten waarde tijdens deze actie, namelijk 875 UGL (iets meer dan 2 promille). Tijdens deze actie deelden vrijwilligers van 3VO informatiemateriaal van de BOB-campagne uit. Het wijkteam Cool van het district Rotterdam-Centrum hield van vrijdagavond elf uur tot zaterdagmorgen half zes alcoholcontroles in de wijk. Er werden 223 automobilisten gecontroleerd. Van hen kregen er 15 een proces-verbaal omdat zij teveel alcoholhoudende drank hadden gebruikt. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. De hoogst gemeten waarde was 735 UGL, zo'n 1.7 promille. Ook in de Van Helmontstraat werd gecontroleerd. De politie van het district Rotterdam-West liet tussen vrijdagavond zes uur en zaterdagmorgen één uur, 578 automobilisten de blaasproef afleggen. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal. Eén bestuurder gaf bij zijn aanhouding een valse naam op en bleek tevens een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Een andere bestuurder was in het bezit van een busje CS-gas. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Vooruitlopend op officiële start van het ASO project (aanpak scooter overlast) in het centrum van Rotterdam, heeft het wijkteam Binnenrotte van het district Rotterdam-Centrum in samenwerking met de Verkeerspolitie van vrijdagmiddag één uur tot 's avonds negen uur een bromfietscontrole gehouden op de Blaak. In totaal werden 38 bromfietsen/scooters en één snorfiets gecontroleerd, waarbij gebruik werd gemaakt van de rollertestbank. Er werden 29 bekeuringen uitgedeeld onder meer voor teveel vermogen, geen certificaat, gladde banden, verlichting (het voeren van oa. blauwe sierverlichting) en verzekering. Eén scooter werd in beslag genomen.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
BRIELLE -In de nacht van vrijdag op zaterdag tegen middernacht werd een 24-jarige man uit Rockanje aangehouden in het bezit van een pistool en een zakje cocaïne. De man werd door een portier van een discotheek opgemerkt, nadat bij het binnengaan het alarm afging van het detectiepoortje. Bij een veiligheidsfouillering ontdekte de portier een vuurwapen in één van de sokken van de man. De gewaarschuwde politie hield de man aan en nam het pistool, een 'baby FN' in beslag. De verdachte werd overgebracht naar het bureau.

Middaguitgave vrijdag 26 maart 2004

* MAN MET DOORGELADEN VUURWAPEN AANGEHOUDEN; GETUIGENOPROEP (zie ook persbericht 25/03/2004, tweede editie)
ROTTERDAM - Donderdagmiddag hield politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum op de Schiekade een 22-jarige man uit Rotterdam, die in het bezit was van een doorgeladen en op scherp staand vuurwapen, aan. De verdachte had omstreeks half twee in tramlijn 8, (komende vanaf het Centraal Station en gaande richting Hofplein) ter hoogte van het Weena, onenigheid gekregen met een nog onbekende man. Tijdens de woordenwisseling werd door de 22-jarige Rotterdammer een vuurwapen op het slachtoffer gericht, dat vervolgens uit de tram vluchtte. Gealarmeerde politiemensen hielden, op signalement, de verdachte even later op de Schiekade aan. Tijdens de fouillering werd het vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in en is op naar getuigen dan wel naar personen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-Centrum, via 0900 - 8844 (lokaal tarief).


* GEWONDE BIJ WONINGBRAND
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks kwart voor negen ontstond, door nog onbekende oorzaak, brand in een woning op de Strevelsweg. Hierbij raakte een 89-jarige vrouw ernstig gewond. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was en opschaalde naar middelbrand, haalde de bewoonster uit de woning. Het slachtoffer, dat buitenbewustzijn was, werd door personeel van de AZR-R in kritieke toestand vervoerd naar het Zuiderziekenhuis overgebracht naar de Intensive-Care. Voor haar leven wordt gevreesd. Omstreeks negen uur werd het sein 'brandmeester' gegeven. Gedurende de bluswerkzaamheden werd de Strevelsweg voor het verkeer afgesloten.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagmorgen op de Mijnsherenlaan en Dorpsweg verkeerscontroles. Tussen half negen en half twaalf werden in totaal 54 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor onder meer het niet dragen van de autogordel, onnodig claxonneren en verlopen apk.