Persberichten regio 27 maart

's-Hertogenbosch 27-03-2004

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN MISHANDELING

's-Hertogenbosch

- Vrijdagavond is een 29-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op het Muntelbolwerk in 's-Hertogenbosch een 29-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch te hebben mishandeld en bedreigd. De vrouw raakte licht gewond. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

Heusden

- Vrijdagavond, rond 21.50 uur is op de Groenstraat in Heusden een 24-jarige man uit Heusden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook nog een rijverbod van 4 uur.

------
's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur is op de Hofstad in 's-Hertogenbosch een 32-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 5 uur.

------
Vlijmen - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.30 uur is op de Wolput in Vlijmen een 24-jarige man uit Heusden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

GEWAPENDE OVERVAL

's-Hertogenbosch - Zaterdagmorgen is een winkel in kantoorbenodigdheden aan het Stationsplein in 's-Hertogenbosch overvallen. Rond 09.45 uur kwam een vrouw in de winkel. Bij de kassa stelde de vrouw een vraag, waardoor de medewerkster van de winkel zich even moest omdraaien. Toen ze weer naar de vrouw keek, werd ze door de vrouw met vermoedelijk een mes bedreigd. Onder bedreiging moest de medewerkster geld uit de kassa afgeven. De overvalster, mogelijk tussen de 20 en 30 jaar en gekleed in een leren jas, wist te voet te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval.

GEWONDE BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch

- Zaterdagmiddag is een 18-jarige vrouw uit Esch bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto over de Triniteitstraat in 's-Hertogenbosch. Op de kruising met de Hekellaan, Pettelaarseweg en de Zuidwal kwam ze in aanrijding met een autobus, bestuurd door een 31-jarige man uit 's-Hertogenbosch, die over de Pettelaarseweg reed. De vrouw werd gewond overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Volgens getuigen zou de vrouw door rood gereden zijn. De politie stelt een onderzoek in.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HANDEL IN DRUGS

Schijndel

- Vrijdagavond is een 30-jarige man uit Schijndel aangehouden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat de man in drugs zou handelen en vanuit zijn woning zou dealen. Naar aanleiding hiervan is een onderzoek ingesteld. Vrijdagavond kon de man in zijn auto worden aangehouden. Hij bleek in het bezit van een 30-tal verpakkingen (totaal 15 gram) met vermoedelijk cocaïne. Ook was hij in het bezit van een busje peperspray. In de woning van de man werd onder leiding van de rechter-commissaris een zoeking gedaan. Daarbij werd een geringe hoeveelheid vermoedelijk cocaïne aangetroffen, een busje peperspray en op zolder een kleine hennepkwekerij. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.
De man, een zogenaamde veelpleger, is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Vught

- Vrijdagavond is een 34 jarige man uit Vught aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in hun woning zijn 34-jarige echtgenote te hebben mishandeld. De vrouw hield hier enkele kneuzingen aan over. De man kon korte tijd later op de Glorieuxlaan in Vught in zijn auto worden aangehouden. Daarbij bleek dat hij te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd hij dan ook bekeurd. Ook kreeg hij nog een rijverbod. In verband met de mishandeling is de man voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

Schijndel

- In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.50 uur is op de Heikantstraat in Schijndel, een 34-jarige man uit Sint Michielsgestel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook nog een rijverbod van 3 uur.

VERLICHTINGSCONTROLE

Sint Oedenrode

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Borchmolendijk in sint Oedenrode een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij zijn vijf fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN MISHANDELING

Schaijk

- Vrijdag heeft de politie in het district de Leijgraaf de melding gekregen dat vrijdagmorgen rond 08.15 uur op het Europaplein in Schaijk een jongen werd mishandeld door een groep van vermoedelijk 5 jongens en 2 meisjes. Op het paadje van het Europaplein langs het oude gemeentehuis lag een jongen op de grond, die door enkele jongens uit het groepje van zeven werd geschopt. Ook is gezien dat een van de jongens van de groep een passerend meisje met een mes bedreigde. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling en de bedreiging. Het telefoonnummer is 0900-8844 (lokaal tarief).

TE VEEL GEDRONKEN MET GEVOLGEN

Uden

- Vrijdagavond rond 21.00 uur is op de Biggenstraat in Uden een 25-jarige man uit Uden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 4 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een passagier uit de auto, een 29-jarige man uit Uden werd aangehouden omdat hij probeerde te beletten dat de 25-jarige man werd bekeurd. Ook tegen de 29-jarige Udenaar is proces-verbaal opgemaakt.
Enige tijd later werd ook nog een 25-jarige vrouw aangehouden, die bij de twee mannen hoorde. De vrouw was naar het politiebureau in Uden gegaan en beledigde daar de aanwezige politiemensen. Ook tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn allen weer heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN MET DRUGS

Veghel

- Vrijdagavond is een 24-jarige man uit Sint Oedenrode op de Julianastraat in Veghel aangehouden. De man was een week eerder bekeurd door de politie in Veghel, doch daarbij bleek hij een valse naam opgegeven te hebben. Zaterdagavond zagen politiemensen de man opnieuw, waarop hij werd aangehouden. Daarbij bleek, dat hij in het bezit was van 114 XTC pillen en enkele zakjes met vermoedelijk speed. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN EN ILLEGAAL IN NEDERLAND

Veghel

- In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.30 uur is op de Hoogstraat in Veghel een 23-jarige man uit Polen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur. Daar hij illegaal in Nederland bleek te verblijven is hij overgedragen aan de vreemdelingendienst. De man zal zo snel mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

WILDPLASSEN

Uden

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Birgittinessenstraat in Uden een 24-jarige man uit Erp bekeurd voor wildplassen. Hierbij gaf de man een valse naam op, waarvoor hij ook werd bekeurd. Terwijl de politie hier mee bezig was bemoeide een 22-jarige man uit Erp zich ermee en weigerde verder te gaan. Ook deze man werd bekeurd. Tegen een 21-jarige man uit Erp die de politie mensen beledigde werd ook proces-verbaal opgemaakt.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

Lithoijen

- Vrijdagmiddag is in een garage aan de Molenweg in Lithoijen een hennepkwekerij aangetroffen. Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de garage mogelijk een kwekerij zou zijn. Bij een controle hing in de omgeving een sterke henneplucht. In de garage werden 144 hennepplanten aangetroffen. De planten en andere toebehoren zijn in beslag genomen en de 50-jarige bewoner is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt na verhoor is hij heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN

Oss

- In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.45 uur is op de Duivenstraat in Oss een 33-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 5 uur.
------
Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.45 uur is op de Havenstraat in Oss een 46-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 2 uur.

SNELHEIDSCONTROLE

Oss - Zaterdagmorgen is een snelheidscontrole gehouden op de Raadhuislaan in Oss. Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden, werden 3021 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 95 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

INBRAAK BEDRIJF

Cuijk

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in de schouwburg aan de Grotestraat in Cuijk. Een raam van het bedrijf werd opengebroken. In het bedrijf werd een aan de muur verankerde kluis los gebroken en naar de raam gesleept. Kennelijk zijn de daders gestoord, want ze zijn met achterlating van de kluis en het gebruikte gereedschap vertrokken. Wel werd vanuit een kassa een bedrag aan wisselgeld gestolen. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk de afgelopen nacht iets hebben gezien in of in de omgeving van de Grotestraat in Cuijk.

INBRAAK BEDRIJF

Overloon

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een garagebedrijf aan de Oploseweg in Overloon. Een toegangshel werd opengebroken. Van het bedrijf zelf werd een deur opengebroken. In het pand werd een kluis van ongeveer 350 kilo losgebroken van de grond en meegenomen. Ook werd een van de auto's, een witte Renault Kangoo met het kenteken 60-VV-VZ. Vanuit de kantoorruimte werden ook papieren gestolen.