Gemeente Amersfoort

Nieuwe viaduct A1 krijgt toplaag en belijning en . . . . gaat open!

datum: 15 maart 2004

In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 maart is Vathorst en daarmee ook de toerit van de A1 richting Amsterdam niet bereikbaar via de afslag Amersfoort Noord. Dat komt omdat het nieuwe viaduct dan de definitieve deklaag krijgt. Verkeer wordt via borden omgeleid via de afslag Bunschoten/Amersfoort, de Rondweg Noord en Rondweg Oost en de Heideweg. Het viaduct wordt afgesloten vanaf de oprit op de Rondweg Oost tot aan de boulevard in Vathorst. De Rondweg en de boulevard zelf blijven wel voor verkeer toegankelijk.

De werkzaamheden aan het nieuwe viaduct over de A1 zijn de laatste fase in gegaan. Dit viaduct zorgt voor de aansluiting van de nieuwe wijk Vathorst op de A1 en met de bestaande stad. In het weekend van 27 en 28 maart wordt behalve de asfalt-toplaag ook de belijning aangebracht en geleiderails geplaatst. Tevens worden de verkeerslichten in werking gesteld. Zondag 28 maart, rond 18.00 uur, zal het nieuwe viaduct volledig toegankelijk zijn voor verkeer. Het oude viaduct, dat direct naast het nieuwe ligt, wordt dan afgesloten. Dit viaduct wordt in de toekomst onderdeel van de snelfietsroute van Vathorst naar het centrum van Amersfoort en vice versa.

In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 maart wordt bij de afslag Amersfoort Noord vanuit de richting Amsterdam ook gewerkt aan de toerit naar het knooppunt Hoevelaken. Hierdoor zal tussen woensdag 20.00 uur en donderdag 6.00 uur de toerit volledig afgesloten zijn. Auto's die richting Hoevelaken/Zwolle willen, worden omgeleid via de Rondweg Oost en Noord naar de Bunschoterstraat. Wanneer deze werkzaamheden niet volledig kunnen worden afgerond in deze nacht, zal dit in de volgende nacht (van donderdag 25 op vrijdag 26 maart) gebeuren. Dan zal dezelfde omleidingsroute worden aangegeven. In de nacht van 25 op 26 maart wordt zeker aan de noordzijde van de snelweg gewerkt. De nieuwe belijning wordt dan op de toe- en afrit aangebracht. Hiertoe zullen in deze nacht zowel de toerit richting Amsterdam, als de afrit vanaf Hoevelaken worden afgesloten tussen 20.00 en 6.00 uur. Verkeer richting Amersfoort Noord en Vathorst zal ook dan naar de afrit Bunschoten/Amersfoort worden verwezen.

Informatievoorziening
Actuele informatie over stremmingen en de omleidingsroutes is ook te vinden op www.amersfoort.nl onder 'werk in uitvoering'.