Gemeente Den Haag

maart 2004
Feestelijke opening multisportcomplex Wateringse Veld (18 maart)

Het multisportcomplex Wateringse Veld aan de Noordweg (hoek Laan van Wateringse Veld) gaat op zaterdag 27 maart officieel open. De Haagse wethouders Arend Hilhorst (Ruimtelijke Ordening, Stedelijke ontwikkeling en Wonen) en Wilbert Stolte (o.a. Sport) verrichten de officiële handelingen.

Rond 13.30 uur landt op het complex een helikopter met jeugdleden van de clubs die gebruik gaan maken van het nieuwe complex. Deze zijn de voetbalvereniging SVH, de korfbalvereniging HKV/Ons Eibernest en de hockeyvereniging HCWV. De jonge passagiers van de helikopter overhandigen de clubvlaggen aan de wethouders. Deze zullen de dundoeken in top hijsen. Al vanaf 09.30 uur zijn op het complex tal van demonstraties en activiteiten voor jong en oud. Na het officiële gedeelte (omstreeks 14.00 uur) voetbalt SVH tegen de Oude Haagse Glorie, speelt de A1-jeugd van HCKZ een hockeywedstrijd tegen Den Bosch en korfbalt HKV/Ons Eibernest tegen HCC van Zanten. In de ochtenduren zal een muziekkorps door Wateringse Veld marcheren om de wijkbewoners attent te maken dat het multisportcomplex wordt geopend en dat er de gehele dag activiteiten zijn die gratis toegankelijk zijn.

Multisportcomplex Wateringse Veld is gelegen op het voormalige complex van de Wateringse sportvereniging KMD. De ligging is aangepast, de accommodatie opgeknapt en voorzien van natuur- en kunstgrasvelden. SVH was voorheen gevestigd op het enige honderden meters afstand gelegen veld aan de Erasmusweg dat nu heeft plaats gemaakt voor het nieuwe deel van de Laan van Wateringse Veld. HKV/Ons Eibernest heeft een eigen complex aan de Steenwijklaan, op het multisportcomplex Wateringse Veld vestigt zij een satellietafdeling die voornamelijk is gericht op de jeugd uit de wijk. Dit geldt ook voor HCKZ, dat op Klein Zwitserland aan de Klatteweg is gevestigd. Het ligt in de bedoeling dat de hockeyafdeling van HCKZ in Wateringse Veld uitgroeit tot een Hockey Club Wateringse Veld (HCWV).

De gemeente Den Haag bracht de drie partijen bijeen. SVH wilde graag een nieuw complex in Wateringse Veld, toen de verhuizing van het oude complex onvermijdelijk bleek door de bouwplannen van de gemeente Den Haag. HKV/Ons Eibernest wilde aanvankelijk een trainingsveldje voor de jeugd uit de wijk. De gemeente Den Haag stelde voor gebruik te gaan maken van het multisportcomplex Wateringse Veld waar kunstgrasvelden zouden worden aangelegd. De gemeente vond in HCKZ de derde partner om een satellietafdeling te vestigen op het complex. Sinds de drie clubs neerstreken op het multisportcomplex neerstreken is een hechte samenwerking ontstaan. Hiermee was een basis gelegd om het gemeentelijke beleid gestalte te kunnen geven, dat is gericht op het creëren van een voor zoveel mogelijk burgers toegankelijk en gevarieerd sportaanbod in de wijk.