Radio Nederland Wereldomroep

19 maart 2004
Gepubliceerd op

Nieuwe zomerfrequenties van de Wereldomroep

De nieuwe zomerfrequenties van de Wereldomroep op de korte golf, geldig van 28 maart tot 31 oktober 2004, zijn bekend. In Centraal-Europa zijn de Nederlandstalige radio-uitzendingen van de Wereldomroep dagelijks van 7.00 tot 19.00 uur te ontvangen. In Zuid-Europa zendt de Wereldomroep op werkdagen van 7.00 tot 10.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur uit én in het weekend van 7.00 tot 19.00 uur. Elders in de wereld kunnen luisteraars minimaal één maal per etmaal via de korte golf naar het één uur durende programma Nieuwslijn luisteren. Alle frequenties en uitzendtijden staan op www.wereldomroep.nl en in de nieuwe Wereldomroepgids.

De Wereldomroepgids is gratis verkrijgbaar is bij de ANWB, de grotere postkantoren, bibliotheken, een groot aantal reisbureaus en enkele elektronicazaken. Op Schiphol is de Wereldomroepgids verkrijgbaar bij de informatiebalie en audio/video winkels. Bovendien is de Wereldomroepgids gratis aan te vragen via e-mail van de publieksservice van de Wereldomroep wereldomroep@rnw.nl. De frequenties voor Europa staan ook op teletekstpagina 269. Overigens past de Wereldomroep elk half jaar de frequenties aan om een zo optimaal mogelijke ontvangst te kunnen garanderen.

Het radioprogramma Nieuwslijn bestaat uit nieuws, actualiteiten, achtergronden, sport, financieel-economische berichten en een kranten- of weekbladenoverzicht. In Europa wordt bovendien elke werkdag van 08.00 tot 10.00 uur het programma Studio 3 uitgezonden, met nieuws, actualiteiten en veel service-informatie. Daarnaast zendt de Wereldomroep een selectie van programma's van de binnenlandse omroepen uit; op werkdagen in Centraal-Europa en in het weekeinde in heel Europa.

De radio-uitzendingen van de Wereldomroep zijn tevens via www.wereldomroep.nl in real audio te beluisteren. In Europa, Zuidelijk Afrika, Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en delen van Latijns-Amerika is de Wereldomroep 24 uur per dag in FM kwaliteit via de satelliet te ontvangen. Meer informatie hierover staat op www.wereldomroep.nl.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie (BVN-TV) en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans en Papiamento aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC verzorgt trainingen en adviseert media-organisaties in ontwikkelingslanden. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.