Ingezonden persbericht


Steunpunt Minderheden Overijssel
expertisecentrum voor multiculturele ontwikkeling
_____________________________________

PERSBERICHT

Allochtone kinderen beginnen op de basisschool te vaak met een taalachterstand van twee jaar ten opzichte van hun (autochtone) leeftijdgenootjes. Voor een flink aantal autochtone kinderen is die achterstand ongeveer één jaar. Een slechte start werkt vaak tegen in de schoolloopbaan en kan ook de latere maatschappelijke positie bepalen. Tijdig aanpakken van de achterstanden is van groot belang. Doel van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) is dat de achterstand van kinderen bij aanvang van groep drie zo klein mogelijk is. Er dient geïnvesteerd te worden in kwaliteit en in het bereiken van de risico doelgroep. VVE is bedoeld voor kinderen van twee tot en met vijf jaar die een (taal)achterstand hebben of dreigen te krijgen.

Het Steunpunt Minderheden Overijssel (SMO) organiseert op 28 maart aanstaande een provinciale VVE-manifestatie in Deventer. Deze manifestatie is bedoeld voor (zowel allochtone als autochtone) ouders en alle instellingen in de provincie Overijssel die zich bezighouden met VVE. Doel van deze manifestatie is ouders te informeren over VVE en er meer bekendheid aan te geven.

Wethouder Fleskes van de gemeente Deventer verzorgt de opening. Zeki Aslan, coördinator onderwijs bij het multicultureel instituut Forum te Utrecht, houdt een inleiding over VVE.

Op deze dag zullen er een drietal workshops worden verzorgd:
1. Peuters doen mee in VVE

2. Leesplezier

3. De rol van ouderinformatiepunten binnen VVE

Waar: Het Open Hof, Karel de Grotelaan 361, 7415 LZ Deventer. Tijd: 12.30-16.30 uur.
Voor een lunch wordt gezorgd.