Time : 10:06:42 AM
Date : Thursday, March 25, 2004
Sender Name: Algemene Pharmaceutische Bond

Belgische apothekers stemmen zondag op Staten-Generaal overovereenkomst met Demotte

Het Belgische apothekerscorps beslist zondag 28 maart op een Staten-Generaal of het al dan niet akkoord gaat met het voorakkoord dat haar vertegenwoordigers hebben afgesloten met minister Demotte van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Alle Belgische apothekers zijn op deze Staten-Generaal uitgenodigd.
De minister zal zelf aanwezig zijn om zijn standpunten te verduidelijken. Ook Marc Justaert (voorzitter Christelijke Mutualiteiten) en Bernard De Backer (voorzitter Socialistische Mutualiteiten) komen hun standpunten uiteenzetten.

Het voorakkoord waarover gestemd zal worden, handelt onder meer over een 'nieuw vergoedingssysteem' voor apothekers. Tot nog toe is de vergoeding voor apothekers uitsluitend gebaseerd op een procentuele marge. Het nieuwe systeem zou op twee pijlers gebaseerd worden : een gedeelte vast honorarium en een gedeelte procentuele marge. Het voorakkoord omvat daarnaast nog een aantal specifieke punten, onder meer met betrekking tot administratieve vereenvoudigingen en de verpakkingsgrootte van geneesmiddelen.

Omdat het om een fundamentele keuze gaat, heeft de Algemene Pharmaceutische Bond (A.P.B.) gekozen voor 'een directe raadpleging van de basis'. Na de uiteenzetting van de verschillende standpunten zal het apothekerscorps, via een stemming, haar houding bepalen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in alle openheid. Daarom zijn naast minister Demotte ook vertegenwoordigers van de diverse betrokken partijen (RIZIV, mutualiteiten, artsenvertegenwoordigers, farmaceutische industrie, generische industrie...) uitgenodigd.

De Staten-Generaal vindt plaats op zondag 28 maart (van 14.00 tot 17.00 uur) in de Magdalenazaal, Duquesnoystraat 14, 1000 Brussel.

Voor meer informatie kunt u terecht bij :

Nederlandstalig :

- Filip Babylon (Voorzitter): 0475/40.97.08

- Dirk Broeckx (Secretaris Generaal): 0475/28.02.75

Franstalig :

- Anne Lecroart (Secrétaire Générale): 0475/82.84.37
- Bernard Bailleux (Vice-Président): 0477/37.09.74