VROOM

V&D opent de nieuwe La Place-formule op de brug langs de A4

P E R S B E R I C H T

Een wereldrestaurant met een werelds uitzicht!

Hoofddorp, vrijdag 26 maart 2004

Vroom & Dreesmann opent 28 maart a.s in de brug boven de A4 in Hoofddorp een totaal vernieuwd La Place restaurant: La Place Marché du Monde.

Na Utrecht, Enschede, Hazeldonk, Rotterdam Zuid-plein, Maastricht, Almere, Groningen, Haarlem heeft nu ook Hoofddorp aan de A4 een wereldrestaurant.

La Place is de succesvolle restaurantformule van V&D met vijfenzestig vestigingen in de V&D warenhuizen, langs snelwegen en in winkelcentra.

In La Place Marché du Monde blijven de basisprincipes van de formule behouden.
Er wordt uitsluitend gewerkt met verse ingrediënten, die elke morgen vroeg worden aangeleverd. De ingrediënten worden van grondstof tot gerecht in het zicht van de gast bereid, alles is transparant. De gast heeft keuze uit vele gerechten voor elk moment van de dag.

De innovatie is te vinden in het wereldse karakter van de keuken, andere bereidingsmethodieken en een geheel nieuw interieur. Het restaurant is ingericht in werelden, zoals Siam (Thaïs), Toscaans en Méditerranée.
De gerechten in deze werelden worden bereid volgens authentieke bereidingsmethoden en volgens authentieke recepturen.

Het restaurant biedt plaats aan 400 gasten en biedt een uniek uitzicht over de A4 waar dagelijks duizenden autos onderdoor rijden. Er staan circa 75 medewerkers paraat om het de gasten naar de zin te maken.

Naast de vernieuwende formule is het restaurant nu ook zeven dagen in de week geopend van 07.00 tot 22.00 uur, heeft het restaurant elke dag vers bereid gebak om mee te nemen, een compleet ontbijt voor 3,50 en elke dag een voordeelschotel voor slechts 5,50.

De formule La Place Marché du Monde

Traditioneel koken
In La Place Marché du Monde introduceert V&D een groot aantal vernieuwingen op culinair gebied. Het assortiment producten en maaltijden is aanzienlijk vergroot en tevens is het aantal recepturen uitgebreid. Er wordt uitsluitend op traditionele manier gekookt. Sommige bereidingsmethoden worden alleen nog toegepast in internationale toprestaurants. Zo zal worden gekookt op originele Molteni gasfornuizen, die onontbeerlijk zijn voor perfecte stoofschotels. Wokgerechten worden bereid in gietijzeren woks op gasbranders. Pizza's worden gebakken in steenvloerovens.

Ontwikkeling in eigen huis
De restaurant- en traiteurformules van V&D hebben zich in de veertien jaar van hun bestaan bewezen als buitengewoon innovatief en zijn een publiekstrekker van formaat. Alle concepten zijn in eigen huis ontwikkeld en behoren tot de top van de publiekscatering in Europa.

De restaurants, traiteurafdelingen en broodbakkerijen onderscheiden zich doordat uitsluitend gewerkt wordt met verse ingrediënten, die in het zicht van de gast worden bereid tot eindproduct. In de restaurants kunnen de gasten kiezen uit een gevarieerd aanbod van dagverse producten, waaruit zij zelf een maaltijd kunnen samenstellen voor een aantrekkelijke prijs.

Grondstoffen zorgvuldig geselecteerd
La Place stelt hoge eisen aan de gebruikte ingrediënten en grondstoffen. Zij worden gekocht bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers en waar mogelijk worden bedrijven gekozen die exclusief voor La Place produceren.

Zo betrekt La Place zijn mozzarellakaas van een farm in Zuid-Italië, waar waterbuffels de melk leveren die aan het zachte kaasje de originele, specifieke smaak geven. De thee van la Place komt uit hooggelegen biologische plantages in India. Voor verse zalm heeft La Place een 'organic farm' op de Shetland-eilanden gecontracteerd, waar zalm op een natuurlijke wijze wordt gekweekt. Alle melkproducten zijn van biologische oorsprong en komen van het Zuid-Limburgse land. De huiswijnen zijn speciaal voor La Place in Italië en Zuid-Afrika geselecteerd.

35 miljoen bezoekers
La Place en de andere horeca- en foodformules van V&D zijn belangrijke publiekstrekkers. De La Place-restaurants trekken samen meer dan vijfendertig miljoen bezoekers per jaar. V&D beschikt inmiddels over vijfenzestig La Place-restaurants. Vijftien daarvan zijn zelfstandige vestigingen, zoals het bekende Brug-restaurant over de A4 nabij Schiphol en de twee grote restaurants in de Utrechtse Jaarbeurs. Daarnaast exploiteert V&D 34 kleinere Café Marché's, 17 Le Marché bakkerijen, 47 Paninishops en 41 chocolaterieafdelingen.

Noot van de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Martine Tempels, medewerker communicatie V&D La Place Tel. 06 20 42 63 49 / E-mail: martine.tempels@vd.nl

26 mrt 04 11:04