VROOM
V&D opent de nieuwe La Place-formule op de brug langs de A4
P E R S B E R I C H T
Een wereldrestaurant met een werelds uitzicht!
Hoofddorp, vrijdag 26 maart 2004
Vroom & Dreesmann opent 28 maart a.s in de brug boven de A4 in
Hoofddorp een totaal vernieuwd La Place restaurant: La Place Marché du
Monde.
Na Utrecht, Enschede, Hazeldonk, Rotterdam Zuid-plein, Maastricht,
Almere, Groningen, Haarlem heeft nu ook Hoofddorp aan de A4 een
wereldrestaurant.
La Place is de succesvolle restaurantformule van V&D met vijfenzestig
vestigingen in de V&D warenhuizen, langs snelwegen en in
winkelcentra.
In La Place Marché du Monde blijven de basisprincipes van de formule
behouden.
Er wordt uitsluitend gewerkt met verse ingrediënten, die elke morgen
vroeg worden aangeleverd. De ingrediënten worden van grondstof tot
gerecht in het zicht van de gast bereid, alles is transparant.
De gast heeft keuze uit vele gerechten voor elk moment van de dag.
De innovatie is te vinden in het wereldse karakter van de keuken,
andere bereidingsmethodieken en een geheel nieuw interieur.
Het restaurant is ingericht in werelden, zoals Siam (Thaïs), Toscaans
en Méditerranée.
De gerechten in deze werelden worden bereid volgens authentieke
bereidingsmethoden en volgens authentieke recepturen.
Het restaurant biedt plaats aan 400 gasten en biedt een uniek uitzicht
over de A4 waar dagelijks duizenden autos onderdoor rijden. Er staan
circa 75 medewerkers paraat om het de gasten naar de zin te maken.
Naast de vernieuwende formule is het restaurant nu ook zeven dagen in
de week geopend van 07.00 tot 22.00 uur, heeft het restaurant elke dag
vers bereid gebak om mee te nemen, een compleet ontbijt voor 3,50 en
elke dag een voordeelschotel voor slechts 5,50.
De formule La Place Marché du Monde
Traditioneel koken
In La Place Marché du Monde introduceert V&D een groot aantal
vernieuwingen op culinair gebied. Het assortiment producten en
maaltijden is aanzienlijk vergroot en tevens is het aantal recepturen
uitgebreid. Er wordt uitsluitend op traditionele manier gekookt.
Sommige bereidingsmethoden worden alleen nog toegepast in
internationale toprestaurants. Zo zal worden gekookt op originele
Molteni gasfornuizen, die onontbeerlijk zijn voor perfecte
stoofschotels. Wokgerechten worden bereid in gietijzeren woks op
gasbranders. Pizza's worden gebakken in steenvloerovens.
Ontwikkeling in eigen huis
De restaurant- en traiteurformules van V&D hebben zich in de veertien
jaar van hun bestaan bewezen als buitengewoon innovatief en zijn een
publiekstrekker van formaat. Alle concepten zijn in eigen huis
ontwikkeld en behoren tot de top van de publiekscatering in Europa.
De restaurants, traiteurafdelingen en broodbakkerijen onderscheiden
zich doordat uitsluitend gewerkt wordt met verse ingrediënten, die in
het zicht van de gast worden bereid tot eindproduct. In de restaurants
kunnen de gasten kiezen uit een gevarieerd aanbod van dagverse
producten, waaruit zij zelf een maaltijd kunnen samenstellen voor een
aantrekkelijke prijs.
Grondstoffen zorgvuldig geselecteerd
La Place stelt hoge eisen aan de gebruikte ingrediënten en
grondstoffen. Zij worden gekocht bij zorgvuldig geselecteerde
leveranciers en waar mogelijk worden bedrijven gekozen die exclusief
voor La Place produceren.
Zo betrekt La Place zijn mozzarellakaas van een farm in Zuid-Italië,
waar waterbuffels de melk leveren die aan het zachte kaasje de
originele, specifieke smaak geven. De thee van la Place komt uit
hooggelegen biologische plantages in India. Voor verse zalm heeft La
Place een 'organic farm' op de Shetland-eilanden gecontracteerd, waar
zalm op een natuurlijke wijze wordt gekweekt. Alle melkproducten zijn
van biologische oorsprong en komen van het Zuid-Limburgse land. De
huiswijnen zijn speciaal voor La Place in Italië en Zuid-Afrika
geselecteerd.
35 miljoen bezoekers
La Place en de andere horeca- en foodformules van V&D zijn belangrijke
publiekstrekkers. De La Place-restaurants trekken samen meer dan
vijfendertig miljoen bezoekers per jaar. V&D beschikt inmiddels over
vijfenzestig La Place-restaurants. Vijftien daarvan zijn zelfstandige
vestigingen, zoals het bekende Brug-restaurant over de A4 nabij
Schiphol en de twee grote restaurants in de Utrechtse Jaarbeurs.
Daarnaast exploiteert V&D 34 kleinere Café Marché's, 17 Le Marché
bakkerijen, 47 Paninishops en 41 chocolaterieafdelingen.
Noot van de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Martine Tempels, medewerker communicatie V&D La Place
Tel. 06 20 42 63 49 / E-mail: martine.tempels@vd.nl
26 mrt 04 11:04