Tom Coronel

Nog 0 dagen tot de volgende race van Tom Coronel: 28 maart 2004, FIA GT / ETCC Monza.
---

27 Maart 2004: Tom Coronel tevreden na kwalificaties in Monza

Tom Coronel kan vandaag tevreden terugblikken op de kwalificatie sessies die hij vandaag in het Italiaanse Monza reed. In zowel de FIA GT series als het ETCC boekte de Huizense coureur aansprekende resultaten. In de FIA GT series zette Tom met de Lister Storm de vijfde tijd neer, terwijl hij in de ETCC kwalificatie net achter de fabrieks coureurs van Alfa Romeo en BMW een negende startplaats wist te veroveren.

In de ETCC kwalificatie ging het eerlijk gezegd beter als verwacht. Ik heb veel samengewerkt met collega BMW rijders Antonio Garcia en Andy Priaulx. Door elkaar te helpen met slipstreamen kun je veel winnen. De wegligging van de auto is OK, de motor is OK en met die negende plaats ben ik ook tevreden. Het enige waar we nog aan moeten wennen is het nieuwe type banden. Dat zal slechts een kwestie van tijd zijn en ik ben dan ook vol vertrouwen voor de races van morgen", aldus Tom na de ETCC kwalificatie.

Ook over de kwalificatie met de Lister Storm was Tom te spreken. "Gezien de omstandigheden ben ik dik tevreden. We hebben sinds de vrije training op vrijdag flink wat problemen gekend. Mijn teamgenoot vergaloppeerde zich aan het begin van de middagsessie waardoor we de rest van de dag niet meer konden rijden. We hebben dus flink wat tijd verloren. Desondanks hebben we toch goede tijden neergezet en ik denk dan ook dat we voor een podiumplaats kunnen gaan morgen. De Lister houdt het lang vol op de banden en ik denk dat we daar een voordeel mee hebben in de race", aldus Tom.

Uiteraard besteed Eurosport de hele dag door weer veel aandacht aan het LG Super Racing weekend. De ETCC races en een groot deel van de FIA GT race wordt live uitgezonden. Bovendien zijn er 's avonds samenvattingen en wordt ook de warm up live uitgezonden.
---

18 Maart 2004: Tom Coronel en Paulien Zwart bij BMW test op Spa

Tom CORONEL: Qualifying went even better than I expected. I got a very good slipstream from Andy Priaulx and Antonio Garcia, which helped me a lot. The handling is good, the engine is good, and ninth position is not bad there are eight cars ahead for me to get a slipstream from. We still have to get used to this type of tyres, which is very different. But I am confident for tomorrow, and it is looking good among the privateers.