Eemland noord 10.05 uur

Utrecht 28-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Pinpas gestolen

SOEST Door nog onbekend gebleven personen is zaterdag rond 11.00 uur de pinpas van een 60-jarige Soester gestolen.

De man werd tijdens het pinnen bij een bank aan de Weedestraat afgeleid door een man en een vrouw. Zij zagen kans om de pas weg te nemen en verdwenen. Later op de dag bleek in Soest en Amersfoort met deze pas geld opgenomen te zijn.

De man en vrouw zijn beiden ongeveer 25 jaar, getint uiterlijk.

De man is plm. 1.75 m., mogelijk van Aziatische afkomst. Halflang lichtkrullend zwart haar. Hij droeg donkere kleding en een lange zwarte jas.

De vrouw is plm. 1.65 m. en mogelijk van Indiase afkomst. Zij had zwart haar, strak over het hoofd gedragen. Zij droeg donkere tot zwarte kleding.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Grote verkeerscontrole in Soesterberg

SOESTERBERG Door de politie is tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 04.00 uur al het in- en uitkomend verkeer van Soesterberg aan een verkeerscontrole onderworpen.

In totaal schreven de agenten 117 bekeuringen uit voor onder meer niet tonen van het rijbewijs, niet dragen van de gordel, snelheidsoverschrijding en gladde banden. Ook werd een radardetector in beslag genomen, evenals een busje pepperspray en een slagwapen. In totaal zijn 550 blaasproeven uitgevoerd op alcoholgebruik. Dit leverde acht aanhoudingen op van bestuurders die teveel alcohol hadden genuttigd. Het gebruik lag tussen de 280 ug/l en 705 ug/l. De dronken bestuurders varieerden in leeftijd van 21 jaar tot 79 jaar en waren onder meer woonachtig in Soesterberg en Soest.