Heuvelrug 10.00 uur

Utrecht 28-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Politie pakt wederom straatracers aan

VEENENDAAL Voor de vierde achtereenvolgende week heeft de politie wederom streng gecontroleerd op straatracers nabij de A12.

Uit informatie bleek dat zij zich weer op de Voorpoort en Nieuweweg Noord wilden verzamelen. De politie trof een groep van ongeveer vijftig straatracers aan. Evenals de voorgaande weken werden voor alle verkeersovertredingen bekeuringen uitgeschreven. In totaal namen de straat racers dit keer 55 bekeuringen in ontvangst voor onder meer folie op de ruiten, voeren van de mistverlichting, niet dragen van de gordel, niet tonen van het rijbewijs en overschrijding van de maximum snelheid. Op de snelweg werd het rijbewijs van een straatracer ingevorderd, omdat hij 184 km./u reed, waar maximaal 120 km./u is toegestaan.

Ook in de voorgaande weekenden leverde de controle op straatracers per avond tientallen overtredingen op. De politie blijft ook in de komende tijd alert op straatracers en treedt indien nodig verbaliserend op.

Bekeuringen in centrum Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE In het centrum van Wijk bij Duurstede is zaterdag 53 keer verbaliserend opgetreden tegen wildparkeerders.

De betreffende autobezitters hadden hun voertuig met name geparkeerd in gebieden waar een vergunning nodig was of negeerden de blauwe schijf neer te leggen in blauwe zones.