Politie Groningen

Persberichten zondag 28 maart 2004

Provincie Groningen 28-03-2004 -

Groningen: agressieve taxiklanten
De politie hield zaterdagnacht op de Wilhelminakade een 32-jarige man uit Groningen aan en zijn vriendin die zich bedreigend tegenover een taxichauffeur hadden opgesteld. Bij het nuttigen van etenswaren in de taxi was er een woordenwisseling in de wagen ontstaan die escaleerde. Bij de komst van de politie stelde de Stadjer zich agressief op en sloeg een agent tot twee maal toe tegen de borst. Hij werd met gepast geweld aangehouden. Zijn vriendin (ze wilde geen personalia opgegeven) probeerde de aanhouding te verhinderen en werd eveneens aangehouden. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: verkeersovertreder blijkt verdachte inbreker Na het negeren van een stopteken reed een 37-jarige automobilist uit Groningen zaterdagnacht met een behoorlijke snelheid door een deel van de zuidelijke stadswijken om uiteindelijk op een fietspad bij de Verzetsstrijderslaan tegen een boom te rijden. De man was op de Laan Corpus den Hoorn opgevallen omdat hij zonder licht reed ging hij er onder andere via de van Lenneplaan en deels spookrijdend op de Paterswoldseweg er van door. In de auto werden spullen aangetroffen die bij een inbraak in een bedrijfspand aan de van Swietenlaan thuis hoorden. Een beveiligingsbeambte die de verdachte man bij de inbraak had overlopen herkende hem. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: fietsendieven en helers opgepakt
Een getuige meldde zaterdagavond dat een 39-jarige man uit Groningen aan het fietsen stelen was op het Gedempte Zuiderdiep. De man had reeds twee fietsen koud gezet toen hij met een derde fiets arriveerde en kon worden aangehouden. De laatste fiets bleek uit de Haddingestraat te zijn weggenomen. De verdachte is ingesloten. Een 25-jarige vrouw uit Groningen reed in de Haddingestraat op een gestolen gesignaleerde fiets. Zij verklaarde de fiets via internet gekocht te hebben. Zij kreeg een verbaal voor heling en de fiets wordt aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven. In de Sint Jansstraat werd een 36-jarige Stadjer gecontroleerd. Hij bleek ook op een gestolen fiets te rijden. De man verklaarde de fiets voor een gering bedrag op straat te hebben gekocht. Een proces-verbaal voor heling werd zijn deel.

Groningen: man (58) beland onder stapel tegels
Een 58-jarige man uit Bedum raakte zaterdagavond gewond op de Gorterlaan toen een aanhanger beladen met grindtegels omkieperde en de man onder de dissel van de aanhanger en de tegels belandde. Waarschijnlijk doordat de aanhanger verkeerd beladen was kiepte deze om bij het verplaatsen. Getuige probeerden de man direct uit zijn benarde positie te bevrijden en riepen de hulpdiensten in. Met vermoedelijk een bekken- en been fractuur en een hoofdwond werd de man naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: motorrijder moet rijbewijs na reeks overtredingen inleveren

Een 38-jarige motorrijder uit Den Haag moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren na een reeks van verkeersovertredingen en het negeren stoptekens. De man reed op de Zaagmuldersweg met een ongeldige kentekenplaat en beging daarna een reeks van overtredingen. Onder andere het rijden in verboden richting, negeren rood verkeerslicht, rijden over een fietspad en negeren stopteken. Uiteindelijk kon hij op de Kardingerweg worden klemgereden. Na dreiging met pepperspray zette hij de motor uit. Zijn motor is voor technisch onderzoek op het politiebureau geplaatst.

Groningen: alcomobilist rijdt in gestolen auto
In de Oosterstraat werd zaterdagmiddag op aanwijzing van de parkeerpolitie een 26-jarige automobilist uit Dorpen (Duitsland) gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man een promillage van 1.3. Verder bleek de auto in Duitsland te zijn gestolen. De man is ingesloten en contact is gelegd met de Duitse politie voor verdere afhandeling.

BERICHTEN REGIO KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND