Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht 28-03-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Mishandeling

UTRECHT In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart werd een man meerdere malen in zijn gezicht geslagen.

Rond 05.00 uur liep een 24-jarige man uit Utrecht op de Lange Janssstraat. Hij zag dat een man meerdere malen op de jas van een vrouw spuugde en zei daar iets van. Vervolgens kreeg de 24-jarige man klappen in zijn gezicht. De verdachte ging er vervolgens vandoor. Politiemensen zagen hem rennen in de richting van de Voorstraat, maar wisten niet wat er aan de hand was. Toen zij kort van het slachtoffer en de getuigen hadden gehoord wat er was gebeurd, zijn zij direct naar de Voorstraat gereden en konden daar de verdachte, een 23-jarige man uit Utrecht, aanhouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en deed aangifte van mishandeling.

Illegale verkoop aan illegaal

UTRECHT Op zaterdag 27 maart werd een fietsenverkoper en koper aangehouden.

Rond 22.20 uur zagen politiemensen dat een 45-jarige man uit Gorinchem op het Vredenburg een voorbijganger aansprak. De voorbijganger liep vervolgens met grote interesse rond de fiets van de 45-jarige man, gaf hem geld en fietste op de fiets weg. Daarop hielden de politiemensen de beide mannen aan. De koper bleek een 43-jarige man uit Utrecht te zijn.

In het politiebureau bleek dat de 43-jarige Utrechtenaar (onbekende nationaliteit) gesignaleerd stond als niet het het Schengengebied toe te laten vreemdeling. Hij is aan de Vreemdelingendienst overgedragen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de fiets. Tegen de Gorinchemmer wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt voor de illegale verkoop van de fiets.

Dakgootridder

UTRECHT In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart schrok een vrouw zich een hoedje.

Rond 04.30 uur werd een 38-jarige bewoonster van een woning aan de Fockstraat wakker. Zij schrok zich het weet ik niet wat toen zij voor haar raam het hoofd van een man zag, die in haar dakgoot stond. Zij begon te gillen en de dakgootridder ging er via de dakgoot vandoor in de richting van de Oudegracht.

Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de verdachte in een grote gezamenlijke tuin aan de overzijde van de Fockstraat aan. De verdachte, een 29-jarige man uit Zeist, werd aangehouden.

De verdachte bleek behoorlijk veel gedronken te hebben en verklaarde dat een vriendin van hem aan de Fockstraat woonde. Hij had een geintje met haar willen uithalen, maar was daarbij kennelijk bij het verkeerde raam terecht gekomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ruzie

UTRECHT In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart liepen een man en vrouw klappen op.

Rond 03.30 uur was een groepje van zeven vrienden aan het stappen in een uitgaansgelegenheid aan de Drieharingstraat. Zij werden daar lastig gevallen door een man en zijn twee vrienden. Die werden zo lastig, dat zij door het personeel van de gelegenheid naar buiten werden gezet. Even later, rond 04.10 uur, verliet de vriendengroep ook de uitgaansgelegenheid.

Op de hoek van de Drieharingstraat-Vredenburg kwamen zij het drietal weer tegen, waar zij al woorden mee hadden gehad. Er ontstond opnieuw een woordenwisseling, waarna een vrouw en een man van de vriendengroep werden geslagen door twee van de drie mannen. De vrouw, 18 jaar oud en afkomstig uit Tiel, kreeg een vuistslag op haar neus. De man, 24 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, kreeg ook klappen in zijn gezicht en schoppen tegen zijn benen. Eén van de vrienden ging hulp halen in een nabijgelegen horecagelegenheid, waarna de verdachten er vandoor gingen. Beide slachtoffers deden aangifte van mishandeling. De vrouw had veel last van haar neus en de man van zijn bovenbeen.

Teveel gedronken en niet stoppen

UTRECHT In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart wilde een bromfietser niet stoppen.

Rond 01.05 uur zagen politiemensen een bromscooter met drie opzittenden over de Adriaen van Ostadelaan rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar in plaats van te stoppen, gaf hij gas en vluchtte in de richting van het Wilhelminapark. Het lukte hem om daar te ontkomen, maar bij een onderzoek in het Wilhelminapark zelf zagen politiemensen hem lopen met de bromscooter aan de hand. De jongeman, 18 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden.

Hij bleek teveel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 455 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, negeren van het stopteken, rijden zonder helm en gevaarlijk verkeersgedrag.

Stank voor dank

UTRECHT Op zaterdag werd een bewoner door een logé uit zijn huis gezet.

Rond 17.50 uur kreeg de politie de melding van een 51-jarige Utrechtenaar. Hij woonde in de Rivierenwijk en was zojuist onder bedreiging van een mes door een 47-jarige mannelijk logé uit zijn huis gezet en durfde er niet meer in. De politie ging ter plaatse, maar daar de verdachte gewapend was, zeer agressief zou zijn en zich in de woning had verstopt, verzochten zij de komst van een politiehond. Met de hond werd de woning doorzocht en werd de verdachte onder een bed aangetroffen. Hij werd aangehouden. De 51-jarige Utrechter deed aangifte van bedreiging.

Straatroof

UTRECHT Op zaterdag 27 maart werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 17.30 uur liep een 63-jarige vrouw uit Utrecht over de Tigrisdreef. Plotseling voelde zij dat haar tas uit haar handen werd gerukt. Zij zag dat twee jongens op een fiets wegreden en dat de passagier haar tas had. In de tas bevonden zich persoonlijke bescheiden, maar geen geld. De verdachten fietsten weg in de richting van de Hongkongdreef.

Door de politie is met enkele eenheden in de omgeving gezocht, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op zaterdag 27 maart werden twee mannen voor winkeldiefstal aangehouden. Zij bleken in het bezit van twee paintball-pistolen te zijn.

Rond 16.45 uur zagen twee beveiligingsmedewerkers dat twee mannen in een winkel aan de Rijnkade parfum stalen en spraken hen aan. De verdachten reageerden daarop verbaal zeer agressief. Politiemensen bevonden zich toevallig in de cameraruimte van de winkel en zagen het voorval gebeuren en gingen direct ter plaatse. De verdachten, 18 en 19 jaar oud en beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden vervolgens aangehouden. De 18-jarige man had een plastic tas bij zich, maar weigerde deze af te geven. Toen de tas van hem was afgepakt, bleken daar twee paintballpistolen in te zitten. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt. De 18-jarige verdachte verklaarde de paintballpistolen te hebben gevonden. De pistolen zijn in beslag genomen.

Peuter aangereden

UTRECHT Op zaterdag 27 maart werd een 2-jarige peuter door een bromfiets aangereden.

Rond 15.05 uur reed een 25-jarige bromfietser uit Bree (België) over het fietspad van de Amsterdamsestraatweg in de richting van Maarssen. Een 2-jarige meisje uit Utrecht ontsnapte enkele momenten aan de aandacht van haar moeder en liep vanaf het trottoir het fietspad op. Daar werd zij aangereden door de passerende bromfietser. Het peutertje kwam ten val en liep daarbij letsel aan haar gezicht op. Zij werd ter plaatse door een motorambulancebroeder onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht en kreeg voor de schrik een goodbear van de politiemensen.

Van fiets beroofd

VLEUTEN OP zaterdag 27 maart werd een jongen met geweld van zijn fiets beroofd. Zijn vader wist de verdachte te achterhalen.

Rond 14.05 uur fietste een 11-jarige jongen uit Vleuten over de Maarssenseweg. Zijn weg werd geblokkeerd door twee jongens. Toen hij was gestopt, kreeg hij een harde duw en kwam met de fiets ten val. Eén van de verdachten pakte zijn fiets en ging er mee vandoor, de andere verdachte fietste achter hem aan. Het slachtoffer belde zijn vader en gaf een signalement van de verdachten door. Ook de politie werd gewaarschuwd.

Politiemensen die een onderzoek in de omgeving instelden, troffen de vader op de Hoeveweg aan. Hij zat op één van de verdachten en de gestolen fiets lag bij hen. Politiemensen namen de verdachte, een 14-jarige jongen uit Utrecht, over. Hij is in het politiebureau ingesloten. Naar de andere verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Ontsnapte blijkt dronken

UTRECHT In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart dachten politiemensen dat een man uit een transportbusje van de parketpolitie ontsnapte.

Rond 04.00 uur zagen politiemensen een busje van de parketpolitie over de Neude rijden. Zij zagen dat achter op het busje een man half boven het dak uit aan het busje hing en er vervolgens vanaf sprong. Zij dachten dat de man uit het busje was ontsnapt en zette de achtervolging in. In de Breedstraat wisten zij de verdachte, een 27-jarige man uit Utrecht, te achterhalen en aan te houden. Een 26-jarige man uit Utrecht bemoeide zich ermee en weigerde aan de vordering weg te gaan te voldoen: hij werd daarop eveneens aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de 27-jarige Utrechter niet uit het busje was ontsnapt, maar in een dronken bui achter op het busje was gesprongen. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Tegen de 26-jarige Utrechter is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een vordering.

Eigenwijs

UTRECHT Op zaterdag 27 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 07.50 uur controleerden politiemensen op het Zandpad een 25-jarige automobilist uit IJsselstein. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 480 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Rond 09.20 uur zagen politiemensen de 25-jarige IJsselsteiner met zijn auto op de Paranadreef rijden. Zij gingen achter hem aan en gaven hem op het Zandpad een stopteken. Hij werd aangehouden voor het rijden in strijd met het rijverbod. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij weigerde een verklaring af te leggen.

Vechtpartij: meerdere aanhoudingen

UTRECHT In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart werden meerdere aanhoudingen verricht na een vechtpartij op de Viebrug. Een politieman raakte lichtgewond.

Rond 03.45 uur zagen politiemensen dat op de Viebrug aan de Oudegracht een groep van ongeveer tien mannen aan het vechten was. Een politieman stapte uit, waarop een 20-jarige man uit Nieuwegein direct op hem af kwam lopen en hem een vuistslag in het gezicht wilde geven. De politieman wist de slag af te weren, maar liep daarbij een gekneusde rechterhand op. Vervolgens belandden beiden op de grond en werd de politieman door meerdere personen, waaronder een eveneens 20-jarige man uit Nieuwegein, geschopt en geslagen. Ook de tweede politieman raakte in gevecht met de groep. Met veel moeite lukte het één van de politiemensen de politiemeldkamer te waarschuwen, waarna meerdere politie-eenheden binnen de kortste keren ter plaatse waren. De twee 20-jarige Nieuwegeiners werden aangehouden voor mishandeling van de politiemensen. Op de Viebrug en de omgeving daarvan werden vervolgens ruim tien verdachten aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering zich te verwijderen of voor belediging.

Een groepje van vrienden van de aangehouden verdachten ging verhaal halen bij het politiebureau. Enkele van hen werden op de Kroonstraat aangehouden omdat zij niet voldeden aan een bevel of vordering zich te verwijderen of voor belediging. Op de twee Nieuwegeiners na zijn de overige verdachten in de loop van de nacht gehoord en zijn met een bekeuring heengezonden. Wat de aanleiding tot de vechtpartij was is nog onbekend.