Rijn en Venen 11.45 uur

Utrecht 28-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn en Venen

Alcoholcontrole

WOERDEN Tot tevredenheid van de politie vond zaterdagavond een alcoholcontrole plaats op de Wulverhorstbaan, waarbij bleek dat geen enkele bestuurder (teveel) alcohol had gedronken. Tussen 21.00 en 21.45 uur werden veertig bestuurders aan een blaastest onderworpen.

Boete voor belediging en wildplassen

MIJDRECHT Aan de Rondweg maakte een 20-jarige inwoner van Wilnis het zondag rond 01.45 uur te bont.

De jongeman ging ten overstaan van de agenten in het openbaar plassen en uitte daarbij beledigende taal. Vervolgens werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Drie vrienden van hem liepen hem nog achterna, maar maakten zich na enkele waarschuwingen van de agenten, zich op tijd uit de voeten. Voor de 20-jarige is een proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder te water

LOENEN AAN DE VECHT Een 43-jarige inwoner van Weesp hield zaterdag rond 20.30 uur op de Rijksstraatweg zijn voertuig niet meer onder controle. Hij reed het water in. Naar aanleiding van deze tewaterlating volgde een blaastest. Uiteindelijk bleek dat hij met 395 ug/l teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Agent redt vrouw uit kanaal
LOENERSLOOT Met gevaar voor eigen leven heeft een politieagent een 52-jarige vrouw uit Amsterdam van de verdrinkingsdood gered. De agent was samen met een collega zaterdag rond 06.00 uur aan het surveilleren langs de Oostkanaaldijk. Zij zagen in het voorbijgaan een vrouw lopen en werden even later prompt door getuigen geattendeerd op deze persoon, die inmiddels van de brug af was gesprongen. Zij zagen de vrouw met haar hoofd boven water komen, waarop de agent zich geen moment bedacht en het water insprong. Met vereende krachten werd de vrouw uit het koude water gehaald.