Politie Limburg-Noord

Veelpleger aangehouden

Datum: 28-3-2004
Plaats: Venlo

De politie heeft vrijdagavond rond half tien een 45-jarige man uit Venlo aangehouden na overlastgevend gedrag en bedreiging en belediging. De man viel vrouwen lastig in de NS-stationshal en werd door het beveiligingspersoneel verzocht de hal te verlaten. Daarop heeft hij de beveiligingsbeambte bedreigd met de dood. Toen de politie de man arresteerde, heeft hij ook hen bedreigd en beledigd.

De man staat bij de politie bekend als een veelpleger. In de afgelopen week kwam hij vijf keer met de politie in aanraking. Hij was op 19 maart en 23 maart bekeurd voor openbare dronkenschap. Eerder vrijdagmiddag rond 13.00 uur was hij bekeurd voor het gebruik van verdovende middelen in het plantsoen. Rond zes uur die dag, viel hij een verkoopster lastig in een winkel aan de Vleesstraat, wat hem een winkelverbod voor 2 jaar opleverde.

De man gedroeg zich aggressief, zowel tijdens de aanhouding als het verhoor. Eén van de politie-agenten raakte bij de aanhouding licht gewond en is uit voorzorg voor een HIV-test naar het ziekenhuis gebracht. Na het incident in de stationshal, is de verdachte op het politiebureau in Venlo in verzekering gesteld. Hij zal maandag worden voorgeleid voor de Rechter-Commissaris.

115 euro voor een chocoladereep

Datum: 28-3-2004
Plaats: Venlo

In een winkel aan het Moseigneur Nolensplein werd vrijdagavond rond half acht een 26-jarige vrouw uit Köln betrapt op het stelen van een chocoladereep. De winkelbeveiliging droeg de vrouw over aan de politie. Op het politiebureau is de zaak via snelrecht afgehandeld. De vrouw kreeg een transactievoorstel van 115 euro, die ze direct betaalde