Politie Flevoland

Verkeersovertredingen

Flevoland 28-03-2004

Urk - De politie heeft zaterdagmiddag tijdens de surveillance een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn tien bekeuringen uitgeschreven voor zonder helm op de bromfiets, drie voor het niet bij zich dragen van een bromfietscertificaat en een bekeuring voor een 14-jarige bestuurder van een tractor.

Emmeloord De politie heeft zaterdagavond op de Urkerweg een alcoholcontrole uitgevoerd. Zon vijftig automobilisten werden gecontroleerd. Niemand bleek teveel gedronken te hebben.

Dronten Een 20-jarige automobilist uit Dronten moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De politie betrapte hem op de Schouwstraat met teveel alcohol op achter het stuur (1,5 promille). Hij was de politie opgevallen omdat hij zonder verlichting reed.

Lelystad Een 40-jarige automobiliste uit Lelystad is zaterdagnacht bij de Schoener aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies ze een promillage van 1,7. Bij controle bleek dat haar rijbewijs al ingevorderd was wegens rijden onder invloed. Processen-verbaal voor rijden tijdens ontzegging en rijden onder invloed zijn opgemaakt.

Almere Een 27-jarige automobilist uit Vleuten is zondagmorgen op de Veluwedreef aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen omdat hij slingerend over de weg reed en druk bewegend achter het stuur zat. Op het politiebureau verklaarde hij tegenover de politie dat hij cocaïne had gebruikt. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs al ingevorderd was voor rijden onder invloed en dat hij nog enkele boetes open had staan. Nadat hij deze betaald had, kon hij weer gaan. Processen-verbaal zijn opgemaakt.